Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Otizmli çocuklar UMKE gönüllüleri ile buluştu

Afyonkarahisar’da Ulusal UMKE Haftası kapsamında düzenlenen etkinlikte, otizmli çocuklar, UMKE

Afyonkarahisar’da Ulusal UMKE Haftası kapsamında düzenlenen etkinlikte, otizmli çocuklar, UMKE gönüllüleriyle bir araya gelerek afet farkındalığı eğitimi aldı.

Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE) Haftası etkinlikleri kapsamında, İl Sağlık Müdürü Dr. Hakkı Öztürk’ün öncülüğünde özel bir program düzenlendi. Programda, otizmli bireylerin toplumsal yaşama aktif katılımının desteklenmesi ve afet dönemlerinde incinebilir gruplar olarak tanımlanan bireylere yönelik farkındalığın artırılması hedeflendi.

Otizmli çocuklar, UMKE personeline karanfil takdim etti.

Sağlık Hizmetleri Başkanı Dr. İlker Ahmet Çınar ve UMKE Birimi koordinasyonunda gerçekleşen etkinlikte, otizmli çocuklar UMKE Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu’nda (ASHİ) gönüllülerle bir araya geldi. Program çerçevesinde UMKE gönüllüleri tarafından çocuklara yönelik Afet Farkındalık Eğitimi düzenlendi; UMKE’nin görevleri ve 112 Acil Sağlık sistemine ilişkin tanıtımlar yapıldı.

Etkinliğe katılan otizmli bireyler, bir günlüğüne sembolik olarak UMKE gönüllüsü oldular. Katılımcı çocuklar, UMKE personeline karanfil takdim ederek gönüllülere emeklerinden ötürü teşekkür etti. Bu anlamlı etkinlik, UMKE Haftası için özel olarak hazırlanan pastanın kesilmesiyle son buldu.

Otizmli bireylerin acil durum ve afet bilinci kazanmasına katkı sunan bu buluşma, hem toplumsal farkındalığı artırdı hem de gönüllülük ruhuna güçlü bir örnek teşkil etti.

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Hekimsen Genel Başkanı Uzman Doktor Adil Kurban, “Hekim başına düşen
Sıradaki Haber Hekimsen Başkanı Kurban: “Hekim başına düşen hasta sayısı azalacak”
Test