Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

CHP İnegöl İlçe Başkanı Zemci Şahin’den Kayyum Tepkisi: “Cumhuriyet Halk Partisi Teslim Olmaz”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İnegöl İlçe Başkanı Zemci Şahin, İstanbul İl Başkanlığı’na mahkeme kararıyla kayyum atanmasının ardından ilçe başkanlığı binası önünde partililerle birlikte basın açıklaması yaptı. Şahin, yargı kararına sert tepki göstererek, “Bu iradeyi AKP’nin yargısına teslim etmeyeceğiz” dedi.

“Siyasallaşmış Yargı, Demokrasiye Müdahale Ediyor”

Şahin, açıklamasında Türkiye’de yargının siyasallaştığını ve bu gücün Cumhuriyet Halk Partisi’ne karşı bir baskı aracı olarak kullanıldığını savundu. “İktidar, bileğini bükemediği CHP’yi yargı sopasıyla dizayn etmeye çalışıyor” diyen Şahin, İstanbul İl Başkanlığı’na atanan kayyumu kabul etmediklerini vurguladı.

“İrade Sandıktadır, Yargı Değil”

CHP’nin tüm kademelerinde seçimle gelen yöneticilerin görev yaptığını hatırlatan Şahin, “Köylerimizde, mahallelerimizde, belediyelerimizde seçim yaparak ilçe başkanımızı, il başkanımızı, genel başkanımızı tamamen üyelerimizin özgür iradesiyle seçiyoruz. Bu başka partide yoktur” ifadelerini kullandı.“Yargı Eşittir AKP”

Şahin, açıklamasında iktidarın yargı üzerindeki etkisine dikkat çekerek, “AKP’nin militanları yargıyı ele geçirmiş durumda. Biz bunun karşısında olacağız. Genel başkanımızın, belediye başkanlarımızın yanında olacağız. Bir gram geri adım atmayacağız” dedi.

“Teslim Olmayacağız”

CHP’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı ve Cumhurbaşkanı adayının da yargı baskısıyla cezaevinde tutulduğunu belirten Şahin, “Bu mücadele son damlamıza kadar sürecek. Cumhuriyet Halk Partisi teslim olmaz. Son karede bile teslim etmeyeceğiz” diyerek partililerden büyük alkış aldı.

DİĞER VİDEOLAR