Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Reklam

Ticaret Bakanlığından Sosyal Medya İlanlarına 15 Milyon Lira Ceza

Ticaret Bakanlığı, sosyal medya üzerinden mevzuata aykırı ilan veren 152 işletmeye 15,2 milyon TL, platformlara ise 24 milyon TL ceza kesti.

Ticaret Bakanlığı, sosyal medya üzerinden mevzuata aykırı ilan veren 152

Ticaret Bakanlığı, sosyal medya platformlarında kurallara aykırı yayımlanan taşınmaz ve taşıt ilanlarına karşı yürüttüğü denetimlerde 15,2 milyon TL idari para cezası kesti. Elektronik İlan Doğrulama Sistemi (EİDS) kapsamında yapılan incelemelerde, mevzuata uymayan 152 işletme yaptırımlarla karşılaştı.

Sosyal Medya Platformlarına Yaptırım

Denetimler kapsamında sadece emlak ve oto galeri işletmeleri değil, platformların kendileri de cezalandırıldı. Meta Platforms İstanbul Bilişim Hizmetleri Limited Şirketine 20 milyon TL, TikTok İstanbul Dijital Medya ve Reklam Limited Şirketine ise 4 milyon TL ceza uygulandı. Meta’ya verilen toplam ceza miktarı böylece 36,2 milyon TL seviyesine yükseldi.

İlanlarda Zorunlu Kurallar

Bakanlık, Instagram, Facebook, WhatsApp ve TikTok üzerindeki paylaşımlarda EİDS bağlantısının yer almasını zorunlu kılıyor. İşletmelerin ilanlarında fiyat bilgisine yer vermesi ve paylaşılan görsellerin doğrulanmış ilana ait olması gerekiyor. Yetkililer, tüketici mağduriyetlerini engellemek adına sosyal medya üzerindeki ilan takibinin süreceğini belirtti.

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, İstanbul'daki sel felaketinden etkilenen esnafa 80
Sıradaki Haber İstanbuldaki Sel Felaketi Mağduru Esnafa 80 Milyon Lira Destek