Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Tarım Sektöründe 395 Noktada Üretici Buluşması Gerçekleşti

Ülke genelinde 395 noktada 6.400 üreticiyle bir araya gelindi; yeni destekleme modelleri ve tarımsal üretim planlaması masaya yatırıldı.

Ülke genelinde 395 noktada 6.400 üreticiyle bir araya gelindi; yeni

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yürütülen saha çalışmaları kapsamında ülke genelinde 395 farklı noktada üreticilerle bir araya gelindi. Söz konusu buluşmalarda 6.400 üreticiye tarımsal politikalar ve güncel uygulamalar hakkında bilgilendirme yapıldı.

Tarımsal Destekler ve Planlama Görüşüldü

Toplantılarda yeni destekleme modelleri, 2026-2027 dönemi tarımsal destekler ve 2027 yılı ÇKS kayıt süreçleri detaylı olarak ele alındı. Üreticilere B-Reçete Sistemi, bitki koruma ürünlerinin kullanımı ve kahverengi kokarca zararlısıyla mücadele yöntemleri hakkında teknik bilgiler aktarıldı.

Sürdürülebilir Tarım ve Kırsal Kalkınma

Görüşmelerde hububat ve mercimek yetiştiriciliği, sertifikalı tohum kullanımı ile münavebe uygulamaları gündeme getirildi. Ayrıca suyun verimli kullanımı, kuraklık yönetimi, kırsal kalkınma yatırımları ve TARSİM kapsamında sunulan devlet destekli tarım sigortaları konularında istişarelerde bulunuldu. Üreticilerin talep ve önerileri dinlenerek tarımsal verimliliği artırmaya yönelik saha çalışmaları değerlendirildi.

Genel Müdür Dr. Osman Yıldız, %99 doluluk oranına ulaşan Şanlıurfa
Sıradaki Haber Dr Osman Yıldız Şanlıurfa Besi Organize Tarım Bölgesinde İnceleme Yaptı