Arama
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Seddülbahir Kalesi’nde ‘Aile ve Çocuk Dostu Müze’ Paneli Düzenlendi

ÇANAKKALE’DE “18-24 MAYIS MÜZELER HAFTASI” KAPSAMINDA TARİHİ ALAN’DA YER ALAN MÜZELERDE ETKİNLİKLER GERÇEKLEŞTİRİLDİ. BU ETKİNLİKLERDEN BİRİ SEDDÜLBAHİR KALESİ’NDE “AİLE VE ÇOCUK DOSTU MÜZE” ADLI PANEL OLDU.

ÇANAKKALE’DE "18-24 MAYIS MÜZELER

Çanakkale’de “18-24 Mayıs Müzeler Haftası” kapsamında Tarihi Alan’da yer alan müzelerde etkinlikler gerçekleştirildi. Bu etkinliklerden biri Seddülbahir Kalesi’nde “Aile ve Çocuk Dostu Müze” adlı panel oldu.

Doç. Dr. Oğuz Diker Moderatörlüğünde gerçekleştirilen panele, Doç. Ayşegül Poray, Öğr. Gör. Arzu Bayındır, Tarihçi Aslıhan Kervan ve Rahmi Koç Müzesi Eğitim Uzmanı Zeliha Büyükkurt konuşmacı olarak katıldı.

Panelde konuşma gerçekleştiren Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir, “Çocuklara müze sevgisi ne kadar erken yaşta aşılanırsa gelecekte tarihi yapılarımızda o kadar çok sahiplenilir. Tarihi Alan’da ki müzelerde en çok görmek istediğimiz yaş grubu çocuklardır. Aile büyüklerine nasıl ki Çanakkaleyi görmeyen kalmasın diyorsak aynı aile büyüklerine Tarihi Alan’da ki müzeleri görmeyen tek bir çocuk dahi kalmasın diyoruz” dedi.

MUŞ VALİSİ AVNİ ÇAKIR, KENTTE
Sıradaki Haber Muş’ta bayramlaşma töreni
Reklamı Geç