Arama
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

NEÜ 3. Uluslararası Diş Hekimliği Kongresi başladı

KONYA NECMETTİN ERBAKAN ÜNİVERSİTESİ (NEÜ) DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİNİN DÜZENLEDİĞİ 3. ULUSLARARASI DİŞ HEKİMLİĞİ KONGRESİ, AÇILIŞ TÖRENİYLE BAŞLADI. 3 GÜN SÜRECEK KONGREDE, ALANINDA DENEYİMLİ AKADEMİSYENLER VE SEÇKİN KONUŞMACILAR TARAFINDAN DİŞ HEKİMLİĞİ ALANINDA GÜNCEL VE YENİLİKÇİ YAKLAŞIMLAR ELE ALINACAK.

KONYA NECMETTİN ERBAKAN ÜNİVERSİTESİ

Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) Diş Hekimliği Fakültesi’nin düzenlediği 3. Uluslararası Diş Hekimliği Kongresi, açılış töreniyle başladı. 3 gün sürecek kongrede, alanında deneyimli akademisyenler ve seçkin konuşmacılar tarafından diş hekimliği alanında güncel ve yenilikçi yaklaşımlar ele alınacak.

Selçuklu Kongre Merkezinde yapılan açılış töreninde konuşan NEÜ Rektörü Prof. Dr. Cem Zorlu, Türkiye’de diş hekimliği alanında son yıllarda kaydedilen ilerlemelerin son derece dikkate değer olduğunun altını çizerek, “Ülkemizdeki diş hekimliği eğitimi ve hizmetleri, dünya standartlarına ulaşma yolunda büyük adımlar atmaktadır. 2023 yılı itibarıyla Türkiye’de yaklaşık 40 bin diş hekimi görev yapmaktadır ve diş hekimliği fakültelerimizden mezun olan yeni diş hekimleriyle birlikte artmaktadır. Türkiye’de diş sağlığı hizmetlerine erişim oranı her geçen yıl yükselmektedir. Sağlık Bakanlığı verilerine göre, 2022 yılında yaklaşık 90 milyon diş hekimliği muayenesi gerçekleştirilmiştir. Bu rakam, diş hekimliği hizmetlerine olan talebin giderek yükseldiğini göstermektedir” dedi.

“Fakültemiz nitelikli diş hekimleri yetiştiriyor, hastalara yüksek kalitede hizmet sunuyor”

Necmettin Erbakan Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi’nin hem donanımlı hekimler yetiştirme konusunda hem de topluma diş sağlığı hizmeti sunma konusunda çok önemli bir rol üstlendiğini vurgulayan Rektör Prof. Dr. Cem Zorlu, “32 öğretim üyesi, 580 adet diş hekimliği, 184 adet diş hekimliği yardımcı personel öğrencisi olmak üzere toplamda 760 öğrencisi; 189 diş üniti, 150 preklinik masası ve teknisyen laboratuvarı, 73 adet fantom üniti ile kendi döneminde kurulan diğer fakültelere göre çok hızlı yol kat ederek iftihar edilecek seviyeye ulaşmıştır. CAD/CAM teknolojileri, dijital görüntüleme sistemleri ve üç boyutlu yazıcılarla günümüz teknolojik imkanlarını kullanan fakültemiz hem öğrencilerimizin en güncel bilgi ve becerilerle donanımını sağlarken hem de hastalarımıza en yüksek kalitede hizmet sunmaktadır” ifadelerini kullandı.

“Bin 500’den fazla diş hekimini Konya’da buluşturmanın gururunu yaşıyoruz”

Kongrenin düzenlenmesinde, başta NEÜ Rektörü Prof. Dr. Cem Zorlu olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür eden NEÜ Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Rıza Tunçdemir, “Diş hekimliğinin önemini biliyor ve mesleği geleceğe taşıyacak fikir ve çalışmaları dikkatle takip ediyoruz. Bu bilinçle 2019 yılında ’Modern Diş Hekimliğinde Dijital Yaklaşımlar’ konulu ilk sempozyumumuzu gerçekleştirdik. 2021 yılında birinci uluslararası kongremizi online olarak gerçekleştirdik. Daha sonra 2022 yılında, 22 yıldır yapılmayan ve Konya’da ilk defa büyük çaplı bir diş hekimliği kongresi düzenleyerek bin 200’den fazla meslektaşımızı Konya’da buluşturmanın ve yüz yüze 2. Uluslararası Diş Hekimliği Kongremizi düzenlemenin sevincini ve mutluluğunu yaşadık. Bugün de Konya’da bin 500’den fazla meslektaşımızı üç gün boyunca misafir edecek olmanın haklı gururunu ve mutluluğunu yaşıyoruz. Tüm katılımcılara, büyük ilgilerinden dolayı şahsım ve fakültem adına çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Öğrenme odaklı çalışma alışkanlığı kazanmış ve insani değerlerle donanmış bilgili ve yetenekli diş hekimleri yetiştirmek amacıyla hareket ettiklerini belirten Dekan Tunçdemir, “Fakültemizi her daim daha ileriye taşımak, yeni ilklerin altına imza atmak için el birliğiyle her gün daha çok çalışmaya devam edeceğiz. Bu duygu ve düşüncelerle hepimiz için faydalı bir kongre olmasını temenni ediyor, sağlıklı günler diliyorum” diyerek sözlerini tamamladı. Konuşmaların ardından kongre programları, başkanlığını Prof. Dr. Sema Belli’nin yaptığı Prof. Dr. Imad About’un konuşmacı olduğu oturum ile başladı.

26 Mayıs 2024 tarihinde sona erecek olan kongre boyunca alanında deneyimli akademisyenler ve seçkin konuşmacılar tarafından diş hekimliğinde Periodontoloji, Endodonti, Protetik Diş Tedavisi, Ağız Diş ve Çene Cerrahisi, Restoratif Diş Tedavisi, Ortodonti, Pedodonti ve Ağız, Diş ve Çene Radyolojisi alanlarında güncel ve yenilikçi yaklaşımlar ele alınacak.

DÜZCE VALİSİ SELÇUK ASLAN, GÖREV
Sıradaki Haber Sağlıkçılar ve hastaların bayramını kutladı
Reklamı Geç