Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Reklam

İtalya’daki tarihi Kolezyum’da iş kazası: 1 ölü

İtalya Kültür Bakanlığı, dün gece saatlerinde dünyaca ünlü Kolezyum’da meydana

İtalya Kültür Bakanlığı, dün gece saatlerinde dünyaca ünlü Kolezyum’da meydana gelen iş kazasında 1 işçinin hayatını kaybettiğini açıkladı.

İtalya’nın başkenti Roma’daki dünyaca ünlü tarihi Kolezyum’da iş kazası meydana geldi. İtalya Kültür Bakanlığı, dün gece saatlerinde Kolezyum’a yeni bir aydınlatma sistemi kurduğu sırada yaklaşık 10 metrelik yükseklikten düşen 22 yaşındaki işçinin hayatını kaybettiğini açıkladı. Bakanlık, hayatını kaybeden işçiye saygı göstergesi olarak kazanın ardından Kolezyum’un bir bölümünün bugün ziyarete kapatıldığını bildirdi.

İtalya Kültür Bakanı Alessandro Giuli yaptığı açıklamada, “Bizleri şoka sokan ve derinden sarsan trajik bir olay” dedi.

Sendikadan Kültür Bakanı Giuli’ye tepki

İtalya’nın en büyük işçi sendikası İtalya Genel İş Konfederasyonu (CGIL) ise, Kolezyum’un bir kısmının kapatılmasına tepki göstererek, alanın tamamının gün boyunca kapalı tutulması gerektiğini savundu. CGIL Roma Genel Sekreteri Natale di Cola, “Bakan Giuli’den olaya açıklık getirmesini ve Kolezyum’un tamamen kapatılması talimatını vermesini bekliyoruz” dedi.

Roma İmparatorluğu’nun en büyük amfitiyatrosu olan ve gladyatör dövüşlerine, infazlara ve av gösterilerine ev sahipliği yapan 2 bin yıllık Kolezyum, günümüzde Roma’nın en önemli turistik merkezlerinden biri olarak biliniyor.

Almanya’da iklim aktivistleri, Başbakan Friedrich Merz’in genel başkanlığını yaptığı Hristiyan
Sıradaki Haber Almanya’da Başbakan Merz’in partisine pankartlı protesto