Arama
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Cihan Unuak avatarı
Cihan Unuak

İnegöl’de Seçim Heyecanı: Adaylar Belli Oldu, Yarış Kızışıyor!

31 Mart 2024 yerel seçimleri için geri sayım başlarken, İnegöl’de belediye başkanlığı için yarışacak adaylar da netlik kazanmaya başladı. Şu ana kadar açıklanan adaylar arasında DEVA Partisi’nden Onur Metinbaş, Gelecek Partisi’nden Sedat Yavuz, Yeniden Refah Partisi’nden Mehmet Kaygusuz, Genç Parti’den Yüksel Çolpan ve bağımsız aday Abdusselam İper bulunuyor. Saadet Partisi’nin ise İnegöl belediye başkan adayının Hasan Eroğlu olması bekleniyor. DEM Parti’nin aday belirleme süreci ise henüz netleşmiş değil.

Ancak seçime sadece 2.5 ay kala, İYİ Parti ve CHP henüz adaylarını açıklamış değil. İYİ Parti’nin aday bulmakta zorlandığı ifade edilirken, Belediye Meclis Üyesi Regaip Korkmaz’ın ismi öne çıkıyor. CHP tarafında belediye başkan adaylığı için Ali Doğan, Hüseyin Çiçek ve Murat Çaylar başvuru dosyalarını teslim etti. Ancak İnegöl’de Cumhuriyet Halk Partisi’nin belediye başkan adaylığı için İlker Tokdemir ikna çabalarıyla karşı karşıya. Bu durum, İnegöl’de siyasi dinamikleri etkileyebilir.

AK Parti cephesinde ise Artvin kökenli mevcut İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban’ın aday gösterilmeme ihtimali söz konusu. Bu durum karşısında, Artvinli hemşerisi İlker Tokdemir sayesinde blok oyların CHP’ye yöneleceği belli bir kesim tarafından dillendirilmekte. Böylece Başkan Taban’ın aday gösterilmemesi durumunda Artvinlilerin tepki oylarının seçim sonuçlarına nasıl etkileyeceği konuşuluyor. Ancak bu durumun CHP Büyükşehir adayı Mustafa Bozbey’in oy potansiyeline ne kadar etki edeceği belirsiz. İnegöl’de CHP İlçe Başkanlığının haricinde bir alternatif ekibin Mustafa Bozbey adına çalıştığı bilinmekte. Bu bilgi yansımalarının Bozbey’e ne kadar doğru aktarıldığı bir muamma.

Geçtiğimiz günlerde İnegöl’de düzenlenen bir organizasyonda CHP Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Bozbey ile birebir görüşen İlker Tokdemir’in ise İnegöl Belediye Başkan adaylığı için ne cevap vereceği merak konusu.

İnegöl’de muhalefet partileri arasında ittifak ihtimali kalmadı denilebilir. CHP İnegöl İlçe Başkanı Zemci Şahin’in öncülüğünde bir akşam yemeğinde bir araya gelen siyasi parti ilçe başkanları, AK Parti karşısında bir ittifak ortaklığına sıcak baktı ancak ilerlenme sağlanmadı. Böylece her parti kendi belediye başkan adayıyla seçime girecek.

AK Parti’de ise mevcut İnegöl belediye başkanı Alper Taban cephesinde biraz durum farklı. En güçlü rakibi İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Yavuz Uğurdağ gözükse de belediye başkanı Taban özelinde seçmen 2’ye bölünmüş durumda. Başkan Alper Taban’ın çalışmalarından memnun olmayan ve belli bir kesimi küstürdüğü ifade edilen seçmenin oy tercihini Yeniden Refah Partisi adayı Mehmet Kaygusuz’dan yana kullanacağı ve YRP’nin İnegöl’de sürpriz bir başarı elde edebileceği konuşuluyor.

Yine seçmenin oy kullanacağı Bursa Büyükşehir Belediye Başkanlığı için ise geçtiğimiz hafta Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanan mevcut Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, CHP’de Eski Nilüfer Belediyesi belediye başkanı Mustafa Bozbey ve İYİ Parti’den Bursa Milletvekili Selçuk Türkoğlu arasında kıyasıya bir rekabet yaşanacak. 6’lı masanın dağılmasıyla İYİ Parti’nin kendi adayını belirlemesiyle AK Parti’nin oy deposu olarak görülen İnegöl’de 3 aday arasında sıkı bir yarış bekleniyor.

Böylece seçimlere çok az bir süre kala, İnegöl’de siyasi atmosfer gittikçe ısınıyor. Rahmetli Demirel’in sözünü hatırlatmakta ise fayda var: “Siyasette 24 saat çok uzun bir süredir.”

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER

TÜMÜ