Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Güney Kore’ye gerçekleştirdiği resmî ziyaretin ardından yurda dönüş yolunda gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. Seul temaslarının ardından iki ülke arasındaki 15 milyar dolarlık ticaret hacmi hedefine odaklandıklarını belirten Erdoğan, savunma sanayii ve enerji alanlarında yeni iş birliği iradesi ortaya koyduklarını vurguladı.
Bölgesel ve Diplomatik Gündem
Rusya-Ukrayna savaşına yönelik diplomatik çabaların sürdüğünü ifade eden Erdoğan, Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodimir Zelenskiy ile yapılan görüşmenin ardından Rusya tarafıyla da temas kurulacağını açıkladı. Azerbaycan ile ilişkilere dair ise 8 Kasım Zafer Günü için Bakü’ye gitmeyi planladığını belirten Erdoğan, iki ülke arasındaki bağların diplomatik sınırların ötesinde olduğunu ifade etti. Terörle mücadele sürecine ilişkin ise Terörsüz Türkiye hedefinden taviz verilmeyeceğini ve sınır ötesindeki mağaraların boşaltılması işlemlerinin planlandığı gibi devam ettiğini belirtti.
Ekonomi ve İç Politika Mesajları
Fon soruşturmasına dair açıklamalarda bulunan Erdoğan, kamu kaynağı kullanılmadan tasfiye ve ödeme süreçlerinin yürütüldüğünü, usulsüzlük yapanların yargı önünde hesap vereceğini kaydetti. AK Parti’nin 24. kuruluş yıl dönümü vesilesiyle değerlendirmelerde bulunan Cumhurbaşkanı, 24 yıl önceki Türkiye ile bugünkü Türkiye arasında büyük farklar olduğunu belirterek, hizmet üretme kararlılığının sürdüğünü ifade etti.
