Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları ve Türk Devletleri Teşkilatı (TDT) Zirvesi kapsamında Beştepe Millet Sergi Salonu’nda resmi bir akşam yemeği verdi. Etkinliğe konuk devlet ve hükûmet başkanları ile beraberlerindeki heyetler katılım sağladı.
Türkiye İçin Yeni Hedefler
Konuşmasında Cumhuriyetin önemine değinen Erdoğan, Türkiye Cumhuriyeti’nin 86 milyonun ortak çatısı olduğunu vurguladı. Ülkenin her alanda büyük kazanımlar elde ettiğini belirten Erdoğan, Türkiye’yi muasır medeniyetler seviyesinin üzerine taşıma kararlılığını yineledi.
Cumhuriyetin kuruluş sürecinde ağır bedeller ödendiğini hatırlatan Erdoğan, devletin başarılarını sürdürmesi için çalışma sözü verdi. Zirve ve bayram kutlamaları çerçevesinde düzenlenen etkinlik, konuk liderlerin bir araya gelmesine vesile oldu.
