Arama
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Politika

CHP Genel Başkan Yardımcısı Karabıyık: “Okul Öncesi Eğitim Paralı Hale Getirildi”

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Lale Karabıyık, parti genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında, İsrail’in Gazze’deki hastaneye saldırısını kınayarak başladı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Lale Karabıyık, parti genel merkezinde gündeme ilişkin basın toplantısı düzenledi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Karabıyık: “MEB istatistikleri eğitim sisteminin Bakan ve bürokratlarının bahsettiği kadar iyi durumda olmadığını ortaya koymuştur. Resmi okullardaki öğretmen sayısı 975 binden 974 bine düşmüştür. Mevcut politikalarla atama bekleyen yaklaşık bir milyon öğretmenin sorununa kalıcı bir çözüm bulunması kısa vadede mümkün değildir. Okul-derslik sayılarına baktığımızda özellikle ortaokul ve ortaöğretim düzeyinde imam hatip okullarına yönelik pozitif bir ayrımcılık yapılması görülmektedir. Pedagojik açıdan eğitimciler tarafından çok tartışılsa da eğitimde fırsat eşitliği sağlayan yatılı okulların sayısının her geçen gün azalması, çocuklarımızı vakıf ve derneklere yönlendirmiştir. 4+4+4 eğitim modeli öncesi 4 bin 644 olan özel öğretim kurumları sayısı 14 bin 281’ e yükselmiştir. Aynı şekilde öğrenci sayıları da paralel olarak artmıştır. 4+4+4 eğitim modeli ile kamusal eğitimden uzaklaşılmış, özel öğretim kurumları desteklenmiştir.” dedi.

Konuşmasına devam eden Lale Karabıyık; “22.738.300 çocuğun %33,7’ si(766.800)çocuk maddi yoksunluk çekiyor ve beslenemiyor. Okul öncesi eğitimdeki çocukların önce sütünü kestiler, sonra beslenme desteğini yani bir öğün yemeği kestiler çok gördüler, şimdi de okul öncesi eğitim ücretsiz olacak şeklinde seçim vaadlerini bir kenara atıp katkı payı adı altındaücret getirdiler.” ifadelerini kullandı.

DİĞER VİDEOLAR