Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Adalet Bakanı Akın Gürlek Mardin İşyurtları Fuarında konuştu

Adalet Bakanı Akın Gürlek, 2026 yılında İşyurtları faaliyetlerine katılan hükümlü ve tutuklu sayısının 82 bine ulaştığını açıkladı.

Adalet Bakanı Akın Gürlek, 2026 yılında İşyurtları faaliyetlerine katılan hükümlü

Adalet Bakanı Akın Gürlek, Mardin’de düzenlenen İşyurtları Ürün ve El Sanatları Fuarı’na katılarak ceza infaz sistemindeki mesleki eğitim çalışmalarına ilişkin güncel verileri paylaştı. Gürlek, 30 Ekim 2026 itibarıyla İşyurtları faaliyetlerine katılan hükümlü ve tutuklu sayısının 82 bine ulaştığını açıkladı.

Mesleki eğitim kapasitesi genişliyor

Ceza infaz kurumlarında yalnızca ceza infazının değil, bireylerin topluma kazandırılmasının da temel hedef olduğunu vurgulayan Bakan Gürlek, 379 İşyurdu Müdürlüğü bünyesinde 200’ü aşkın meslek kolunda üretim yapıldığını belirtti. Bakan, son altı ay içerisinde Mesleki Eğitim Merkezi sayısının 67’den 73’e çıkarıldığını ve bu merkezlerde 1.306 hükümlü öğrencinin eğitim gördüğünü ifade etti.

Kamu ve özel sektör iş birlikleri

Tahliye sonrası istihdamı desteklemek amacıyla kamu ve özel sektörle yapılan anlaşmalara dikkat çeken Gürlek, Kasım 2026 itibarıyla 185 ayrı sözleşme kapsamında 4 bini aşkın hükümlüye mesleki deneyim imkânı sağlandığını duyurdu. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan’ın da yer aldığı programda, emeği geçen personele teşekkür eden Gürlek, Türkiye Yüzyılı vizyonu doğrultusunda infaz sistemini güçlendirmeye devam edeceklerini belirtti.

Bursa’nın Yıldırım ilçesinde iki grup arasında çıkan silahlı çatışma güvenlik
Sıradaki Haber Bursa’da sokak ortasında kurşun yağmuru… İki grup çatıştı, o anlar kamerada