Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Bursa’nın metrobüsü ilk kez İnegöl’de görücüye çıktı

İnegöl’de Toplu Ulaşımda Yeni Dönem: İlk Metrobüs Test Sürüşü Yapıldı!

İnegöl’de Toplu Ulaşımda Yeni Dönem: İlk Metrobüs Test Sürüşü Yapıldı!
​Bursa Büyükşehir Belediyesi ve İnegöl Belediyesi iş birliğiyle hayata geçirilen alternatif toplu ulaşım projeleri kapsamında, İnegöl’ün ilk metrobüs hattında deneme sürüşü başarıyla gerçekleştirildi. Yeni hat, İnegöl merkez ile Alanyurt bölgesini birbirine bağlayacak.

​Somut Adımlar Atıldı: Test Sürüşünü Başkanlar Gerçekleştirdi
​İnegöl’de alternatif toplu ulaşım çözümleri üretmek adına Bursa Büyükşehir Belediyesi ve İnegöl Belediyesi’nin yürüttüğü ortak çalışmalar hız kesmeden devam ediyor. Geçtiğimiz hafta yapılan ve metrobüs sistemi denemelerinin detaylıca ele alındığı toplantıların ardından bugün sahaya inildi.
​Sabah saat 09.00’da İnegöl Belediye Binası önüne getirilen metrobüs ile belirlenen hat üzerinde test sürüşü yapıldı. İnegöl Belediyesi önünden başlayan ve bir tam tur olarak tamamlanan sürüşe;
​Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Şahin Biba,
​AK Parti Bursa Milletvekili Ayhan Salman,
​İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban,
​AK Parti İnegöl İlçe Başkanı Mustafa Durmuş,
​Belediye meclis üyeleri ve büyükşehir yöneticileri katıldı.

“Amacımız İnegöl’ü Metrobüsle Buluşturmak”
​Test sürüşü esnasında açıklamalarda bulunan Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Şahin Biba, hedeflerinin İnegöllü vatandaşlara çok daha konforlu bir ulaşım ağı sunmak olduğunu vurguladı. Biba, konuşmasında şu ifadelere yer verdi:
​”Bu metrobüsle İnegöl’deki hemşerilerimize daha hızlı, daha konforlu ve daha güvenli ulaşım sağlamak istiyoruz. Bu manada amacımız İnegöl’ü metrobüsle buluşturmak. Şu anda da bunun çalışmasını yapıyoruz. İnşallah İnegöllü hemşerilerimize bu konforu sağlamaya çalışacağız. El birliği ile çalışıyoruz.”

​”Nüfusumuz 500 Binlere İlerliyor, Alternatif Şart”
​İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban ise test sürüşünün ardından yaptığı değerlendirmede, şehrin hızlı büyümesine dikkat çekerek alternatif hatların önemine değindi.
​Başkan Taban, yaptığı açıklamada şunları söyledi:
​”Şehrimiz büyüyor, nüfusumuz artıyor. Bugün 306 bin olan nüfusumuz, yaklaşık 10 yıllık projeksiyonda 500 binlere doğru ilerliyor. Dolayısıyla artık toplu ulaşıma alternatif hatların kurulmasıyla alakalı Büyükşehir Belediyemizin çalışmaları vardı.

​Bugün ana omurga üzerinde gidip gelen, daha hızlı ve seri çalışan, paylaşımlı yol olarak kullanılabilecek bir metrobüs denemesi gerçekleştirdik. Hat üzerinde bugünkü deneme gayet olumluydu. Arkadaşlarımız gerekli iyileştirmeleri de yaparak süreci hızlandıracaklar. İnegöl’ümüze hayırlı olmasını diliyorum.”
​Projenin teknik detayları ve iyileştirme çalışmalarının ardından, metrobüs hattının yakın zamanda tam kapasiteyle hizmete alınması planlanıyor.