Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

UAEA Başkanı Grossi, İran’ın nükleer bomba ürettiğine dair bir kanıtın bulunmadığını yineledi

Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı (UAEA) Başkanı Rafael Grossi, İran’ın nükleer

Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı (UAEA) Başkanı Rafael Grossi, İran’ın nükleer bomba ürettiğine dair bir kanıtın bulunmadığını yineleyerek, “Buna rağmen,

silah yapımına yakın düzeyde zenginleştirilmiş büyük uranyum stokuna sahip olmaları ve müfettişlere denetimler konusunda tam erişim izni vermeyi reddetmeleri ciddi bir endişe kaynağıdır” açıklamasında bulundu.

Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı (UAEA) Başkanı Rafael Grossi, sosyal medya hesabından İran’ın nükleer programı ile ilgili açıklamalarda bulundu. İran’ın nükleer bomba ürettiğine dair bir kanıtın bulunmadığını yineleyen Grossi, “Buna rağmen, silah yapımına yakın düzeyde zenginleştirilmiş büyük uranyum stokuna sahip olmaları ve müfettişlere denetimler konusunda tam erişim izni vermeyi reddetmeleri ciddi bir endişe kaynağıdır” ifadelerini kullandı. UAEA’nın önceki raporlarına atıfta bulunan Grossi, “Raporlarımızda da belirtildiği üzere, İran bekleyen güvence denetimi sorunlarının çözülmesinde UAEA’ya yardımcı olmadığı müddetçe, ajans İran’ın nükleer programının tamamen barışçıl olduğuna dair güvence verebilecek bir konumda olmayacaktır” değerlendirmesinde bulundu.

Çeşitli ülkelerden Müslüman dini cemaatlerin, müftülüklerin ve çatı kuruluşların temsilcileri;
Sıradaki Haber Almanya’dan Moğolistan’a Müslüman toplumların gündemi Köln’de ele alındı