Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Reklam

Vali Karakaya, Karçınbaşı kazı alanında incelemelerde bulundu

Bitlis Valisi Ahmet Karakaya, Çanakkale’den gelen bir taburun şehit edildiği

Bitlis Valisi Ahmet Karakaya, Çanakkale’den gelen bir taburun şehit edildiği Karçınbaşı mevkiindeki kazı çalışmalarını yerinde inceledi.

1916 yılında Çanakkale’den gelen bir taburun şehit edildiği ve toplu olarak defnedildiği değerlendirilen Karçınbaşı mevkiinde kazı çalışmaları sürüyor. Beraberindekilerle birlikte alandaki kazı çalışmalarını inceleyen Vali Ahmet Karakaya, yetkililerden bilgi aldı.

Konuyla ilgili Bitlis Valiliğinin sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, “Valimiz Ahmet Karakaya, kazı çalışmaları neticesinde 1916 yılında 13. Alay 5. Tümen’e bağlı Osmanlı askerleri ile Rus kuvvetleri ve Ermeni çeteleri arasında yaşanan muharebelerde şehit düştüğü değerlendirilen kahraman askerlerimize ait mezarların ve askeri kalıntıların tespitine yönelik başlatılan arkeolojik çalışmaları yerinde inceledi” denildi.

İncelemelere Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Kazı Bilimsel Danışmanı Prof. Dr. Adnan Çevik, kazı bilimsel heyet üyeleri Dr. Haluk Sağlamtimur, Dr. Öğr. Üyesi İskender Dölek, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Adem Aydoğdu, İl Kültür ve Turizm Müdür Vekili Metin Çoban ve Proje Başkanı Ahlat Müze Müdürü Mikail Ercek katıldı.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Şahin Biba, ‘Bursa’nın Afet Anayasası’
Sıradaki Haber Bursa’nın Afet Anayasası’ 13 Ekim’de açıklanacak