Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Türkiye ile Endonezya arasındaki diplomatik ilişkilerin 76’ncı yıl dönümü kapsamında düzenlenen Ortak Çalışma Komisyonu toplantısına katıldı. İki ülke arasındaki ilişkilerin 2011 yılında Stratejik Ortaklık seviyesine çıkarıldığını belirten Işıkhan, iş birliğinin ILO, G20 ve İslam İşbirliği Teşkilatı gibi platformlarda süregelen yakın temaslarla güçlendiğini vurguladı.
2026-2027 Eylem Planı Yürürlüğe Girdi
Bakan Işıkhan ve Endonezyalı mevkidaşı, 2023 yılında imzalanan mutabakat zaptını somutlaştırmak adına 2026-2027 Eylem Planı üzerinde mutabık kaldı. Bu protokol ile istihdam politikaları, iş sağlığı ve güvenliği, çalışma hayatının dijitalleşmesi ve mesleki eğitim alanlarında ortak çalışmaların kurumsal bir zemine oturtulması hedefleniyor.
Toplantı sonrasında Bakan Işıkhan, Endonezya Göçmen İşçileri Koruma Bakanı Mukhtarudin ile de bir araya gelerek ikili görüşme gerçekleştirdi. Işıkhan, geliştirilen bu mekanizmanın her iki ülkenin çalışanlarına ve işverenlerine somut katkılar sağlayacağını ifade etti.
