Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Bursa İl Koordinasyon Kurulu, Mimarlar Odası Bursa Şubesi’nin kent planlama, hukuka uygunluk ve kamu yararı konularında yaptığı basın açıklaması sırasında yaşanan olaylara karşı BAOB Ortak Salon’da bir basın açıklaması düzenledi. Açıklamayı TMMOB Bursa İKK Sekreteri Murat Korkut okudu.
“Bu Açıkça Kamu Yararı Mücadelesine Saldırıdır”
Korkut, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
“Konuyla ilgisi olmayan bir grup, organize şekilde salona girerek açıklamayı engellemeye kalkışmış, kürsüye yönelip provokasyon yaratmıştır. Bu, ifade özgürlüğüne, meslek örgütlerine ve kamu yararı mücadelesine yönelik bir saldırıdır.”
“Mimarlar Odası Asla Yalnız Değildir”
TMMOB, Mimarlar Odası Bursa Şubesi’nin yalnız olmadığını vurgulayarak:
“Bursa’daki tüm TMMOB ve bağlı meslek odaları, kent hakkı, kamu yararı ve bilimin savunulması mücadelesinde dimdik yan yana durmaktadır.”
“Spor Kulübü Bahane Edilerek Provokasyon Yapıldı”
Açıklamada, kentteki bir spor kulübünün bahane edilerek yanlış bilgilerle taraftarların kışkırtıldığını ve kamu yararı mücadelesinin hedef alındığını belirten Korkut:
“Söz konusu projeye karşı bir mücadelemiz yoktur. Bu provokasyonu reddediyor ve kınıyoruz.”
“Kent Bizimdir, Geleceğimiz Bizimdir”
TMMOB Bursa İl Koordinasyon Kurulu, açıklamasını şu sözlerle tamamladı:
“Kentimizin geleceğini savunmak, bilim ve hukuk ışığında kamu yararını korumak yalnızca bizim değil, tüm kentin ve tüm kurumların sorumluluğudur. Bilim kazanacak, kamu kazanacak, halk kazanacak.”