Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Reklam

Ticaret Bakanı Bolat G20 Zirvesinde Küresel Ticaret İçin Temaslarda Bulundu

G20 Ticaret ve Yatırım Bakanları Toplantısı’na katılan Bakan Ömer Bolat, ABD, Suudi Arabistan ve AB yetkilileriyle ticaret hacmini artırma hedeflerini görüştü.

G20 Ticaret ve Yatırım Bakanları Toplantısı'na katılan Bakan Ömer Bolat,

Ticaret Bakanı Prof. Dr. Ömer Bolat, ABD’nin ev sahipliğinde Milwaukee’de düzenlenen G20 Ticaret ve Yatırım Bakanları Toplantısı’nın ilk gününde Türkiye adına kritik temaslar gerçekleştirdi. Küresel ticaretin geleceğine yönelik çözüm önerilerini paylaşan Bolat, çok sayıda mevkidaşıyla ikili görüşmeler yürüterek ticari ilişkileri derinleştirecek adımları masaya yatırdı.

Çelik Sektöründe Küresel Mutabakat

Bakan Bolat, toplantı marjında düzenlenen Çelik Sektöründe Fazla Kapasite Sorununa İlişkin Küresel Forum’a (GFSEC) katıldı. Türkiye’nin de dahil olduğu üye ülkeler, küresel çelik sektöründeki kapasite fazlası sorununa karşı Kapsamlı Ortak Eylem Çerçevesi ve Bakanlar Bildirisi üzerinde uzlaşma sağladı.

ABD ve Suudi Arabistan ile Ticaret Hedefleri

ABD Ticaret Temsilcisi Büyükelçi Jamieson Greer ile bir araya gelen Bolat, iki ülke arasındaki ticaret hacmini 2028 sonuna kadar 50 milyar dolara çıkarma hedefini yineledi. Suudi Arabistan Ticaret Bakanı Macid el-Kasabi ile yapılan görüşmede ise iki ülke arasındaki ticaret hacminin kısa vadede 10 milyar dolar, uzun vadede ise 30 milyar dolara ulaştırılması hedefleri değerlendirildi.

Kanada ve AB ile Stratejik İş Birliği

Kanada Uluslararası Ticaret Bakanı Maninder Sidhu ile gerçekleştirilen görüşmede, Serbest Ticaret Anlaşması kapsamındaki istikşafi görüşmelerin Ekim ayı sonuna kadar tamamlanması kararlaştırıldı. AB Ticaret ve Ekonomik Güvenlik Komiseri Maroš Šefčovič ile yapılan toplantıda ise 13 Ekim’de Brüksel’de düzenlenecek Türkiye-AB Yüksek Düzeyli Ticaret Diyaloğu öncesinde ekonomik ilişkilerin güçlendirilmesi yönündeki irade teyit edildi.

Türkiye ve Endonezya çalışma hayatında iş birliğini artırıyor. 2026-2027 Eylem
Sıradaki Haber Türkiye ve Endonezya Arasında Çalışma Hayatında Yeni Dönem
Reklamı Geç
Duyuru