Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Suriye’de kuyuya düşen çocuk kurtarılarak tedavi için Şanlıurfa’ya getirildi

Şanlıurfa’nın Akçakale ilçesinin sınır komşusu olan Suriye’nin Tel Abyad kentinde

Şanlıurfa’nın Akçakale ilçesinin sınır komşusu olan Suriye’nin Tel Abyad kentinde 50 metrelik kuyuya düşen 4 yaşındaki Eli Salih Ebdi, 18 saat süren çalışmanın ardından kurtarıldı. Kurtarılan çocuk, tedavi için Şanlıurfa’ya getirildi.

Edinilen bilgiye göre olay, dün akşam saatlerinde Akçakale’nin karşısında bulunan Suriye’nin Tel Abyad ile Ayn el Arap kentleri arasındaki Kuremas köyünde meydana geldi. Oyun oynarken evlerinin yakınındaki 50 metre derinliğindeki kuyuya düşen Eli Salih Ebdi’den bir süre haber alamayan ailesi, arama çalışması başlattı. Çocuğun kuyuya düştüğünün anlaşılması üzerine köylüler kurtarılması için seferber oldu.

Kısıtlı imkanlar ile zamanla yarış başladı

Kentteki kısıtlı imkanlar nedeniyle başarılı olamayan ailenin talebi üzerine bölgeye Şanlıurfa’dan arama- kurtarma ekipleri sevk edildi. Yaklaşık 18 saat süren çalışmalar sonucunda, küçük çocuk içinde su bulunmayan kuyudan çıkarıldı.

Başarılı operasyonu havaya ateş açarak kutladılar

Eli Salih Ebdi’in kurtarılması sırasında kuyu etrafında toplanan kalabalık sevinç gösterileri eşliğinde havaya tüfek ve tabancalarla ateş açtı. Küçük çocuğun kurtarılması ve yakınlarının silahlı sevinci ise cep telefonu kamerasıyla kaydedildi. Kurtarılan çocuk, tedavi için Şanlıurfa Harran Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesine kaldırıldı. Doktorlar, küçük Ebdi’nin durumunun iyi olduğunu ve tedavisinin devam ettiğini belirtti.

Bursa’da “kasten öldürme” suçundan hakkında 8 yıl kesinleşmiş hapis cezası
Sıradaki Haber Özel harekat evi ablukaya aldı, yakalanınca “çalsaydınız açardım” dedi