Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Saray ormanlarından trüf mantarı ihracatı

Tekirdağ’ın Saray ilçesinde orman köylülerinin topladığı trüf mantarları işlenerek yurt

Tekirdağ’ın Saray ilçesinde orman köylülerinin topladığı trüf mantarları işlenerek yurt dışına ihraç ediliyor.

Saray ilçesindeki meşe ormanlarında yetişen trüf mantarları, bölgedeki firmalar aracılığıyla işlenip dünya sofralarına ulaştırılıyor. Meşe ağaçlarının köklerinde, 5 ila 20 santimetre toprak derinliğinde yetişen trüf mantarı, kokusu ve aromasıyla öne çıkarken uluslararası mutfaklarda yüksek fiyatlarla alıcı buluyor.

Doğada bulunması ve toplanması oldukça güç olan trüf mantarı, orman köylüleri için önemli bir gelir kaynağı olurken bölge ekonomisine de katkı sağlıyor. Toplanan mantarlar, işlenip paketlendikten sonra ihraç edilerek ülkeye döviz girdisi kazandırıyor.

Tekirdağ İl Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Aksoy da Saray ilçesinde faaliyet gösteren tesisi ziyaret ederek yapılan çalışmaları yerinde inceledi.

Bursa Büyükşehir Belediyesi, kış turizminin önemli merkezlerinden biri olan Uludağ’da
Sıradaki Haber Büyükşehir’den Uludağ’da güvenli ve ucuz otopark hizmeti