Arama
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Nilüfer ve Osmangazi’de Kaçak Yapılar Yıkılmaya Başlandı: İnegöl’de Alper Taban Neyi Bekliyor?

Cihan Unuak // Özel

Cihan Unuak // Özel Haber

İnegöl’de kaçak yapılarla alakalı tespitler yapılırken 2020-2022 yılları arasında 703 kaçak yapı tespit edilmişti. Ancak, İnegöl Belediyesi 2023 yılı idari faaliyet raporunda ise bu sayının 637 adet daha arttığı görüldü. Son zamanlarda Bursa genelinde kaçak yapıların yıkımına başlayan Osmangazi ve Nilüfer Belediyeleri’nin adımları atılırken, İnegöl’de henüz benzer bir adım atılmadı. Yerel seçim öncesinde kaçak yapılar ile alakalı ağır eleştiri yağmuruna tutulan İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban cephesi ise sessizliğini koruyor.

NİLÜFER BELEDİYESİ’NDE KAÇAK YAPIYA İZİN YOK
İmara aykırı yapılarla mücadelesini sürdüren Nilüfer Belediyesi, Çalı ve Yaylacık Mahallesi’ndeki kaçak yapılan toplam 3 inşaat temelini yıkarak yerle bir etti.
Nilüfer Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü ekiplerinin tespitlerinin yanı sıra, vatandaşlardan gelen ihbarları da değerlendiren Nilüfer Belediyesi, özellikle tarım alanları üzerine inşa edilen imara aykırı yapılara hiçbir şekilde taviz vermiyor. Nilüfer Belediyesi yıkım ekipleri, Çalı Mahallesi’nde bin 500 metrekarelik bir kaçak yapı ile Yaylacık Mahallesi’nde tespit edilen 750 ve bin 200 metrekarelik iki ayrı yapıyı, henüz temel aşamasındayken yerle bir etti.

OSMANGAZİ BELEDİYE’SİNDE BAŞKAN AYDIN’DAN METRUK BİNA TALİMATI
Osmangazi Belediyesi, ilçe genelinde kent estetiğini bozan, kaderine terkedilmiş ve tehlike oluşturan metruk binaları yıkarak ortadan kaldırıyor. Suç örgütlerinin yuvalandığı, aynı zamanda çevre kirliliğine yol açan metruk ve atıl binalar, mahallelerde huzuru bozmasının yanı sıra vatandaşların can ve mal güvenliği adına da tehlike arz ediyor. Metruk binalar ve enkazlarının, başta uyuşturucu olmak üzere, zararlı maddelerin kullanımı, gizlenmesi ve kaçakçılığının yapılması gibi amaçlarla kullanılması üzerine harekete geçen Osmangazi Belediyesi, tespiti yapılan tüm metruk binaları yasal işlemlerin tamamlanmasının ardından yıkıyor. Vatandaş şikayetleri ve bölge taramaları sonucunda Alipaşa Mahallesi’nde yer alan metruk binanın yıkılması için çalışma başlatan Yapı Kontrol Müdürlüğü ekipleri, iki katlı binayı iş makinesi yıktı. Yıkımın ardından ortaya çıkan molozlar, belediye ekipleri tarafından kamyonlara yüklenerek yıkım alanı temizlendi. Binanın yıkılmasıyla birlikte rahat bir nefes alan mahalle sakinleri, yıkım için Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın’a teşekkürlerini iletti.

Osmangazi Belediyesi, kent estetiğini bozan ve güvenliği tehdit eden metruk binaları yıkmaya başlarken, Nilüfer Belediyesi de imara aykırı yapılarla mücadeleyi aralıksız sürdürüyor. Ancak, İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban’ın henüz kaçak yapıların yıkımı konusunda bir adım atmaması eleştirilere neden oluyor.

İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban’ın 27 Aralık 2019 tarihinde gerçekleştirdiği basın toplantısında 398 adet kaçak yapının yıkılacağına dair verdiği sözlerin üzerinden tam 4 sene geçti. Ancak, bugüne kadar bu sözlerin yerine getirilmediği ve kaçak yapıların hala yıkılmadığı görülüyor.

İnegöl’de kaçak yapıların yıkımı için gereken adımların ne zaman atılacağı ve İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban’ın bu konudaki tutumu kamuoyu tarafından yakından takip ediliyor.