Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Reklam

İTSO’da Kritik Gün: Meclis Üyeleri Sandık Başında, Yeni Başkan Bugün Belli Oluyor

İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası’nda (İTSO) 3 Ekim’de tamamlanan meslek komitesi seçimlerinin ardından gözlerin çevrildiği Yönetim Kurulu Başkanlığı ve oda organları seçimi bugün yapılıyor. Sabahın erken saatlerinde İTSO hizmet binasında bir araya gelen meclis üyeleri, oda toplantı salonuna kurulan kabinlerde oylarını kullanmaya başlayacak. Oylamanın ardından İTSO’nun yeni dönem başkanı ile A Takımı resmen ilan edilecek.

İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası'nda (İTSO) 3 Ekim'de tamamlanan meslek

İnegöl iş dünyasının kalbinin attığı İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası’nda (İTSO) seçim maratonunun en kritik etabı bugün yaşanıyor. 3 Ekim Cumartesi günü 18 meslek komitesinde kurulan sandıklarda belirlenen yeni dönem oda meclis üyeleri, İTSO’nun yeni Yönetim Kurulu Başkanı ve yönetim organlarını seçmek üzere sabahın erken saatlerinde oda hizmet binasında toplandı.

Seçim takvimi doğrultusunda başlayacak oy verme işlemlerinde meclis üyeleri sırayla kabinlere girerek tercihlerini sandığa yansıtacak.

“İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Salonu’nda kurulan sandıkların açılmasıyla birlikte İTSO’nun yeni Yönetim Kurulu Başkanı ve yönetim organları resmen ilan edilecek.”

Dört Önemli Organ İçin Sandık Kuruldu

Bugün İTSO Meclis Salonu’nda oy kullanan meclis üyeleri yalnızca oda başkanını değil, İnegöl iş dünyasını 4 yıl boyunca temsil edecek kritik karar organlarını da belirleyecek:

  1. Yönetim Kurulu Başkanı ve Yönetim Kurulu Asil / Yedek Üyeleri
  2. Disiplin Kurulu Asil ve Yedek Üyeleri
  3. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Genel Kurul Delegeleri
  4. Meclis Başkanı ve Meclis Başkanlık Divanı (Meclis oturumunda belirlenecek)

3 Ekim Sandığından Nedim İncebay Üstünlüğü Çıkmıştı

Bugün gerçekleştirilen başkanlık seçiminin zeminini, 3 Ekim Cumartesi günü yapılan meslek komiteleri ve meclis üyeliği seçimleri oluşturdu.

Hatırlanacağı üzere 18 meslek grubunda kayıtlı 4 bini aşkın üyenin sandık başına gittiği seçimlerde büyük bir yarış yaşanmıştı:

  • Mavi Liste Çoğunluğu: Mavi Liste ile sahaya inen Nedim İncebay’ın ekibi, komitelerden 20’yi aşkın meclis üyeliği çıkararak başkanlık için gereken çoğunluk zeminine ulaşmıştı.
  • Yavuz Uğurdağ Komitesinden Çıkamamıştı: Uzun yıllardır İTSO Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini yürüten mevcut başkan Yavuz Uğurdağ ise kendi meslek grubu olan 10 No’lu Mobilya İmalatı Komitesi’nde meclis üyeliğine seçilememişti.
  • Gözler Yeni Yönetimde: 3 Ekim’deki dengelerin ardından bugün toplanan mecliste Nedim İncebay’ın başkanlığındaki yeni yönetim kurulu listesinin sandıktan çıkarak görevi devralması bekleniyor.

Oy verme işlemlerinin tamamlanması ve sandıkların açılmasının ardından İTSO’nun yeni başkanı ve yönetim kurulu üyelerinin kamuoyuna resmi açıklamayı yapması öngörülüyor.