Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

İletişim Başkanı Duran Mescid-i Aksa Baskınına Tepki Gösterdi

İletişim Başkanı Burhanettin Duran, Mescid-i Aksa’ya yönelik provokatif baskını kınayarak Kudüs’ün statüsünün korunması gerektiğini vurguladı.

İletişim Başkanı Burhanettin Duran, Mescid-i Aksa'ya yönelik provokatif baskını kınayarak

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Burhanettin Duran, İsrailli bir bakanın beraberindeki grupla Mescid-i Aksa’ya düzenlediği provokatif baskını sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamayla sert bir dille kınadı.

Kutsal Mekanlara Yönelik Saldırı

Duran, Mescid-i Aksa’nın kutsiyetini hedef alan girişimlerin hiçbir şekilde kabul edilemeyeceğini vurguladı. Netanyahu hükümetinin Kudüs’ün tarihî ve hukuki statüsünü değiştirmeye yönelik adımlarının bölgedeki gerilimi tırmandırdığını ve barış çabalarını sekteye uğrattığını belirtti.

Uluslararası Sorumluluk Çağrısı

Kudüs’ün statüsünün korunmasının sadece bölgesel değil, tüm uluslararası toplumun ortak sorumluluğu olduğunu ifade eden İletişim Başkanı, Türkiye’nin bu konuda kararlı duruşunu sürdüreceğini bildirdi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde, Filistin halkının meşru haklarının ve Kudüs’ün uluslararası hukuktan doğan statüsünün savunulmaya devam edileceği vurgulandı.