Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Uygulamamızı İndir

Grev Sandığı Kuruldu, Manidar Zamanlama… İnegöl Belediyesi ile İşçiler Anlaştı

İnegöl Belediyesi çalışanları ile belediye yönetimi arasında uzun süredir devam

İnegöl Belediyesi çalışanları ile belediye yönetimi arasında uzun süredir devam eden maaş pazarlığı, 6 Mayıs 2025 Salı günü kritik bir eşiğe geldi. Hizmet-İş Sendikası’na bağlı İnegöl Belediyesi Personel Ltd. Şti. çalışanları, grev yapılıp yapılmamasına karar vermek üzere Temizlik İşleri Müdürlüğü binasında sandık başına gitti.

Oylama Sürerken Son Dakika Gelişmesi

Yaklaşık 300 işçinin oy kullandığı saatlerde, kulislerde grev kararının çıkacağı konuşuluyordu. Ancak tam da bu sırada İnegöl Belediyesi ile Hizmet-İş Sendikası arasında maaş zammı konusunda sürpriz bir anlaşma sağlandı. Taraflar, işçilere 45 bin TL’lik maaş zammı verilmesi üzerinde uzlaştı.

Anlaşmanın, grev kararının netleşmesinden sadece dakikalar önce duyurulması dikkat çekti. Görüşmelerin sürdüğü günlerde konuyu haberleştirmeyen bazı yerel medya organlarının, anlaşma açıklandığı anda “her şey tamam” havasında haber yapması, anlaşmanın zamanlaması kadar İnegöl Belediyesi’nin medyadaki yönlendirmesini de tartışmalı hale getirdi.

Zammın Detayları Halen Netleşmedi

45 bin TL’lik zam üzerinde el sıkışıldığı öğrenilse de, zamın nasıl uygulanacağı, hangi ek ödemeleri kapsayacağı ve sosyal haklara etkisi gibi detayların henüz netleşmediği bildirildi. Görüşmelerin arka planında bazı taleplerin ötelenmiş olabileceği ihtimali de konuşuluyor.

“Zamanlama Manidar”

İşçilerin oy kullandığı saatlerde gelen anlaşma haberi, bazı çalışanlar tarafından “grev iradesini bastırmaya yönelik bir hamle” olarak yorumlandı. Belediye yönetiminin, olası bir grev kararının kamuoyuna yansımasını engellemek için süreci kontrollü biçimde sonlandırdığı iddia ediliyor.

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun,”Türkiye, 5. Nesil savaş uçağı ihraç
Sıradaki Haber Fahrettin Altun: “Türkiye, KAAN ile 5. Nesil savaş uçağı ihraç eden sayılı ülkeler arasında”