Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Ehliyetsiz sürücüye Yargıtay kararı

Yargıtay 4. Hukuk Dairesi, ehliyetsiz bir sürücünün kazada kusuru olmaması

Yargıtay 4. Hukuk Dairesi, ehliyetsiz bir sürücünün kazada kusuru olmaması kaydıyla, aracında oluşan hasar ve mahrumiyet bedelini karşı taraftan talep edebileceğine hükmetti

Mynet haberine göre Yargıtay 4. Hukuk Dairesi, ehliyetsiz sürücünün bir kazaya karıştığı durumlarda, kusuru yoksa, aracına zarar verenden tazminat isteyebileceğine karar verdi. Yüksek Mahkeme, sürücünün ehliyetinin olmamasının idari yaptırım gerektirdiğini, bu durumun maddi zararının karşılanması için talepte bulunmaya engel olmadığına dikkat çekti.

Daha önce Denizlide meydana gelen bir kazada Yargıtaya taşınan dosyada üst mahkeme şu şekilde kararını verdi: ”kazada ehliyetsiz kişinin kusurlu olduğuna yönelik bilirkişi tespiti de bulunmadığına dikkat çekilirken, “sürücü belgesinin olmaması idari yaptırım uygulamasını gerektiren bir hal” olduğu da kaydedildi. Yargıtay, bu nedenle ehliyetsiz sürücünün maddi zararının karşılanması talebinde bulunabileceğine karar verdi.”

(Kaynak:Mynet)