Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Doğaseverler Giresun’un zirvelerinde buluştu

Giresun’un eşsiz doğası, doğaseverleri bu yıl ikinci kez düzenlenen Giresun

Giresun’un eşsiz doğası, doğaseverleri bu yıl ikinci kez düzenlenen Giresun Doğa Sporları Şenliği’nde bir araya getirdi. Doğaseverler Giresun’un yüksek zirvelerinden 3040 rakımlı Kırklar zirvesi ve 3107 rakımlı Karagöl zirvesine tırmanış gerçekleştirip kamp kurdu.

Giresun Doğa Sporları Şenliği kapsamında dağcılar, Giresun’un en yüksek noktalarından 3040 rakımlı Kırklar zirvesi ve 3107 rakımlı Karagöl zirvesine tırmanış gerçekleştirdi. Katılımcılar, geceyi zirve kampında geçirdi. Etkinlikle ilgili bilgi veren Dağcılık İl Temsilcisi Ahmet Kılıç, “Giresun, dağcılık için önemli bir doğal yapıya sahip. Bu tür organizasyonlar, sporun gelişmesi açısından büyük önem taşıyor. Etkinlikte 22 kilometrelik zorlu parkurda dağ koşusu yapıldı. Dağ bisikleti kategorisinde ise sporcular Sağrak Gölü parkurunu tamamladı. Giresun UMKE ekipleri, etkinlik süresince sahada hazır bulunarak sağlık ve güvenlik tedbirlerini sağladı. Kendilerine teşekkür ederiz” dedi.

Atletizm İl Temsilcisi Gürzap Kara, bölgenin ultra trail organizasyonları için elverişli olduğunu kaydederken, Oryantiring İl Temsilcisi Mustafa Aydın ise Giresun’un hem spor hem de ekoturizm açısından değerlendirilebilecek bir potansiyele sahip olduğunu söyledi.

Organizasyonun sonunda Sağrak Gölü Yaylası sakinlerine ve Kızıltaş Köyü Güzelleştirme Derneği’ne verdikleri destek nedeniyle teşekkür edildi.

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Kocaeli’de artış gösteren orman yangınlarına dikkat çekmek ve toplumsal duyarlılığı
Sıradaki Haber Orman yangınlarına karşı farkındalık arttırılıyor