Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Vladimir Putin Bişkek’te Bir Araya Geldi

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Putin, Bişkek’te enerji ve ekonomi gündemiyle bir araya geldi. Akkuyu’da süreç hızlanıyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Putin, Bişkek'te enerji ve

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Şanghay İş Birliği Örgütü Devlet Başkanları Zirvesi için bulunduğu Bişkek’te Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile ikili bir görüşme gerçekleştirdi. İki lider, Türkiye ve Rusya arasındaki stratejik iş birliğini ve devam eden ortak projeleri değerlendirdi.

Akkuyu Nükleer Santrali ve Enerji Hedefleri

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye ile Rusya arasındaki ilişkilerin tarihsel olarak en ileri seviyeye ulaştığını belirtti. Görüşmede özellikle Akkuyu Nükleer Güç Santrali projesinin bitim aşamasına yaklaşıldığı vurgulanırken, tesisin tamamlanmasının ardından yeni nükleer enerji projeleri için atılacak adımlar masaya yatırıldı. Erdoğan, enerji ve tarım alanındaki güçlü birlikteliğin önemine dikkat çekti.

Turizm ve Ekonomik İş Birliği

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Türkiye’nin dış politika ve ekonomide ayrıcalıklı ortaklar arasında yer aldığını ifade etti. Geçtiğimiz yıl Türkiye’yi 7 milyona yakın Rus turistin ziyaret ettiğine işaret eden Putin, hükümetler arası komisyonların ekonomik iş birliğini yüksek seviyede tuttuğunu belirtti. Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ve MİT Başkanı İbrahim Kalın’ın da hazır bulunduğu görüşmede, Akkuyu’nun ilk ünitesinin bu yıl devreye alınması hedefi teyit edildi.