Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AB Komisyonu Başkanı Leyen ve AB Konseyi Başkanı Costa’yı kabul etti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Başkanı Ursula

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen ve AB Konseyi Başkanı Antonio Costa ile bir araya geldi. Kabulde Türkiye-Avrupa Birliği ilişkileri ile bölgesel ve küresel konular ele alındı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, NATO Liderler Zirvesi için Ankara’da bulunan AB Konseyi Başkanı Antonio Costa ile AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen’i NATO Ankara Zirvesi marjında kabul etti. Görüşmede, Türkiye-Avrupa Birliği ilişkileri ile bölgesel ve küresel konular ele alındı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan görüşmede, her seviyede artan temasların memnuniyet verdiğini, Türkiye’nin beklentisinin AB üyelik sürecinin canlandırılması olduğunu, bunun için ilgili mekanizmaların harekete geçirilmesinin ve gerekli toplantıların başlatılmasının beklendiğini ifade etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin yıllardır AB’ye aday ve Gümrük Birliği’ne üye olduğunu, atılan adımlar sayesinde Avrupa’da önemli bir üretim merkezi haline geldiğini, ekonomilerin entegre yapısının Avrupa’nın dünyaya karşı rekabet gücünü artırdığını, AB’nin ticaret ve yatırımlar konusunda yapmayı düşündüğü düzenlemelerin Türkiye’yi de kapsamasının doğal olarak beklendiğini belirtti.

Türkiye’nin Avrupa’nın güvenliğine katkı sunmak için girişimde bulunduğunu belirten Erdoğan, NATO müttefiklik hukukuna uygun adımlar beklediklerini ifade etti.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, “Bu tarihi zirveye tüm müttefiklerin lider
Sıradaki Haber Bakan Fidan: “Bu tarihi zirveye tüm müttefiklerin lider düzeyinde katılmış olması, Cumhurbaşkanımıza duyulan güvenin bir göstergesidir”