Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

CHP Genel Başkan Yardımcısı Suat Özçağdaş, Denizli Hacı Hasan Ali Kömürcüoğlu Ortaokulu Okul Müdürü hakkında soru önergesi

CHP Milli Eğitim Bakanlığı’ndan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Suat Özçağdaş, Denizli Hacı Hasan Ali Kömürcüoğlu Ortaokulu Okul Müdürü’nün Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, Cumhuriyet Halk Partisi’ni ve seçmenlerini hedef alan paylaşımları üzerine soru önergesi verdi

CHP Milli Eğitim Bakanlığı’ndan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul

CHP Milli Eğitim Bakanlığı’ndan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Suat Özçağdaş, Denizli Hacı Hasan Ali Kömürcüoğlu Ortaokulu Okul Müdürü’nün Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, Cumhuriyet Halk Partisi’ni ve seçmenlerini hedef alan paylaşımları üzerine soru önergesi verdi

 

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA

Aşağıdaki sorularımın Anayasa’nın 98, TBMM İçtüzüğü’nün 96. Maddeleri uyarınca Milli Eğitim Bakanı Sayın Yusuf Tekin tarafından yazılı olarak yanıtlanmasını arz ederim.

                                                                                               Suat ÖZÇAĞDAŞ

İstanbul Milletvekili

                                                                                                                                             

Denizli ili Hacı Hasan Ali Kömürcüoğlu Ortaokulu’nda Okul Müdürü olarak görev yapan İbrahim TOPAL, kendisine ait kamuya açık sosyal medya hesapları üzerinden (X -eski adıyla Twitter-) yaptığı paylaşımlar, devlet memurlarının uyması gereken temel etik ilke, kural ve sorumluluklara aykırılık teşkil etmektedir. Bu paylaşımlar, bir eğitim yöneticisinin taşıması gereken ahlak, onur ve saygınlıkla bağdaşmamaktadır.

Söz konusu personel, paylaşımlarında ülkemizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, Cumhuriyet Halk Partisi’ni ve seçmenlerini hedef alarak “taklacı,” “ibibik,” “zübük”, “ahmak”, “zübükzade” “laiklik Müslüman düşmanlığı anlamına mı geliyor ayyaş cahiller”, “heykelden başka iş gelmez elinden” diyerek aşağılayıcı  ifadeler kullanmıştır.

Devlet memurları, 657 sayılı Kanun’un 7. maddesi gereğince siyasi faaliyette bulunamazlar. İbrahim TOPAL’ın paylaşımları, bir siyasi partiye ve onun seçmen kitlesine yönelik açık ve sistematik bir karalama kampanyası niteliğindedir. Bu durum, memurun siyasi tarafsızlık ilkesini ihlal ettiğini açıkça göstermektedir. Okul müdürlüğü gibi önemli bir makamda görev yapan kişinin bu tür bir siyasi dil kullanması, eğitim camiasına ve devlet kurumlarına olan güveni ciddi şekilde anlamda sarsmaktadır.

Bu bilgiler doğrultusunda;

  1. Denizli ili Hacı Hasan Ali Kömürcüoğlu Ortaokulu Müdürü İbrahim Topal hakkında paylaşımları nedeniyle soruşturma açılmış mıdır? Açılmış ise soruşturma ne aşamadadır?
  2. Denizli ili Hacı Hasan Ali Kömürcüoğlu Ortaokulu Müdürünün kamuya açık bir şekilde yurttaşlarımıza ve ülkemizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’e hakaret etmesine rağmen görevden alınmamasının gerekçesi nedir?
  3. Ortaokul düzeyinde öğrencilerimizi teslim ettiğimiz, davranışsal ve ruhsal olarak önemli sorunları olduğu görülen bu şahsın bir eğitim kurumunda hala eğitimci kimliği ile görev yapması telafisi mümkün olmayan olaylara sebep olabilecekken, Bakanlığınızın şahsı görevde tutmasının nedeni nedir?