Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Devlet Su İşleri (DSİ) Vakfı tarafından düzenlenen ve geliri köy okullarının ihtiyaçları için kullanılacak yöresel ürün sergisinin açılışını gerçekleştirdi. DSİ Genel Müdürlüğü bünyesinde düzenlenen etkinlikte konuşan Yumaklı, İstanbul Maltepe’de yaşanan bina çökmesi sonucu hayatını kaybedenler için taziye dileklerini iletti.
Tarımda Modern Sulama Hedefleri
Bakan Yumaklı, DSİ’nin mühendislik birikimiyle tarımsal üretimi desteklediğini belirterek, suyun verimli kullanımının bakanlığın öncelikli gündem maddesi olduğunu vurguladı. 2002 yılında toplam sulama yatırımları içerisinde %6 seviyesinde olan kapalı sistem oranının bugün %38’e yükseldiğini ifade eden Yumaklı, bu oranı 2030 yılına kadar %45 seviyesine çıkarmayı hedeflediklerini açıkladı.
Yapay Zeka Destekli Tarım Uygulamaları
Gelecek dönem planlamaları hakkında bilgi veren Bakan Yumaklı, teknolojik yatırımların süreceğini belirtti. Önümüzdeki yıl 11 ilde toplam 22 bin hektarlık alanda yapay zeka destekli sulama otomasyon sistemlerinin devreye alınacağını duyurdu. Açılışın ardından sergiyi gezen Bakan, Anadolu’nun farklı bölgelerinden gelen ürünleri inceledi.
