Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Bakan Osman Aşkın Bak Kütahya’da 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı Kutladı

Bakan Osman Aşkın Bak, Kütahya’da düzenlenen 30 Ağustos Zafer Bayramı törenlerinde Türkiye’nin savunma sanayisindeki gücüne vurgu yaptı.

Bakan Osman Aşkın Bak, Kütahya'da düzenlenen 30 Ağustos Zafer Bayramı

Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Osman Aşkın Bak, 31 Ağustos 2026 tarihinde Kütahya’daki Zafertepe Tören Alanı’nda düzenlenen 30 Ağustos Zafer Bayramı programına katıldı. Tören öncesinde Kütahya Zafer Anıtı’na çelenk bırakan Bakan Bak, Kütahya Valisi Musa Işın’ı makamında ziyaret ederek temaslarda bulundu.

Savunma Sanayisinde Güçlü Türkiye Vurgusu

Bakan Bak, Başkomutanlık Meydan Muharebesi’nin Cumhuriyet’in temellerinin atıldığı tarihi bir dönüm noktası olduğunu belirtti. Konuşmasında Türkiye’nin savunma sanayisindeki ilerlemesine dikkat çeken Bak, KAAN uçağı, ALTAY tankı ve TCG Anadolu gemisi gibi yerli projelerin Türk ordusunu bölgede daha güçlü bir konuma taşıdığını ifade etti. Geçmişte imkansızlıklar içinde vatan sevgisiyle kazanılan zaferlerin, bugün Milli Teknoloji Hamlesi ile taçlandırıldığını vurguladı.

Gençlere Zafer Bilinci Aşılanıyor

Gençlerin milli tarih bilinciyle yetişmesinin önemine değinen Bakan Bak, Gençlik ve Spor Bakanlığı olarak 2026 yılında 150 bin genci Çanakkale’ye götürdüklerini açıkladı. Malazgirt Zaferi ve Dumlupınar’daki kutlamaların bu milletin köklü geçmişinin birer parçası olduğunu belirten Bak, mazlumun yanında, zalimin karşısında duran bir anlayışla Türkiye’nin ilelebet payidar kalacağını ifade etti. Vali Musa Işın’ın da katılımcılara hitap ettiği program, geçit töreniyle sona erdi.