Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Rize’de düzenlenen toplu açılış töreninde kente yapılan yatırımlara ilişkin açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla gerçekleşen programda konuşan Kurum, Rize’ye bugüne kadar 81 milyar liralık yatırım yapıldığını duyurdu.
Devam eden projeler ve kentsel dönüşüm
Bakan Kurum, halihazırda 11 milyar liralık yatırımın kararlılıkla sürdürüldüğünü belirtti. Rize’nin afetlere karşı daha dirençli hale getirilmesi amacıyla yürütülen kentsel dönüşüm çalışmaları, sosyal konut projeleri ve meydan düzenlemeleri hakkında bilgi veren Kurum, Ayder Yaylası’ndaki çalışmaların da özenle devam ettiğini ifade etti.
Asrın İnşa Seferberliği vurgusu
6 Şubat depremlerinin ardından başlatılan sürece değinen Murat Kurum, 2 yıl gibi kısa bir sürede 455 bin konutun tamamlandığını hatırlattı. Bu başarının bir Avrupa ülkesi büyüklüğündeki alanı kapsadığını belirten Kurum, Türkiye’nin zorlu şartlar altında dahi altyapı ve konut projelerini tamamlama iradesine sahip olduğunu vurguladı. Bakan, inşaat tecrübesinin ‘Ev Sahibi Türkiye’ projesiyle ülke geneline yayılacağını belirtti.
