Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Bakan Işıkhan ve ASKON Arasında Nitelikli İş Gücü İş Birliği

Bakan Işıkhan ve ASKON, nitelikli iş gücünü artırmak amacıyla Ulusal Meslek Standardı ve Ulusal Yeterlilik Hazırlama İş Birliği Protokolü imzaladı.

Bakan Işıkhan ve ASKON, nitelikli iş gücünü artırmak amacıyla Ulusal

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Anadolu Aslanları İş Adamları Derneği (ASKON) ile gerçekleştirilen görüşmelerin ardından Ulusal Meslek Standardı ve Ulusal Yeterlilik Hazırlama İş Birliği Protokolü’nü imzaladı. Protokol kapsamında tekstil sektöründe dijital ve yeşil dönüşüme uygun altı yeni meslek alanında standart belirleme çalışmaları başlatılacak.

Nitelikli İş Gücü Hedefinde Yeni Adım

Bakan Işıkhan, ASKON’un Türkiye’nin kalkınma mücadelesindeki rolüne dikkat çekerek iş dünyasının istihdama sağladığı katkıların önemini vurguladı. Mesleki Yeterlilik Kurumu (MYK) aracılığıyla yürütülen çalışmaların nitelikli iş gücü altyapısını güçlendirdiğini belirten Işıkhan, bugüne kadar yaklaşık 3,5 milyon MYK Mesleki Yeterlilik Belgesi verildiğini açıkladı.

Tekstil Sektöründe Dönüşüm Başlıyor

İmzalanan iş birliği ile sektörün ihtiyaç duyduğu yetkinliklerin ulusal sisteme entegre edilmesi hedefleniyor. MYK Başkanı Aşkın Tören ve ASKON Genel Başkanı Orhan Aydın’ın katılımıyla gerçekleşen imza töreninde, sanayinin rekabet gücünü artıracak yeni standartların oluşturulması kararlaştırıldı. Güncel verilerle 27 sektörde 244 meslekte zorunlu hale getirilen belge sistemi, yeni düzenlemelerle genişlemeye devam ediyor.

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, İspanya Ekonomi Bakanı Carlos Cuerpo ile
Sıradaki Haber Ticaret Bakanı Bolat ve İspanya Ekonomi Bakanı Cuerpo Madridte Bir Araya Geldi