Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Türkiye Maden İşçileri Sendikası Başkanı Nurettin Akçul ve Doruk Madencilik bünyesinde çalışan madencileri makamında ağırladı. Görüşmede maden işçilerinin hak ettiği ücreti almasının en önemli öncelikleri olduğunu belirten Bayraktar, madencilerin yürüttüğü mücadelenin haklı olduğunu ifade etti.
İşçi Hakları ve Teşvik Düzenlemesi
Bakan Bayraktar, yerli kömürden elektrik üreten tesislere 2029 yılı sonuna kadar alım garantisi sağladıklarını hatırlattı. Söz konusu düzenlemenin temel amacının Türkiye’nin cari açığını düşürmek ve maden işçilerinin istihdamını korumak olduğunu vurgulayan Bayraktar, işçisine borcu olan veya çevre yatırımlarını tamamlamayan firmalara teşvik verilmediğini belirtti. Bayraktar, bu kuralın işçilerin haklarını korumak için bir kırmızı çizgi olduğunu kaydetti.
Sendikadan Destek Teşekkürü
Sendika Başkanı Nurettin Akçul, sürecin başarıyla tamamlanmasından dolayı Bakan Bayraktar ve ekibine teşekkürlerini iletti. Ziyaret sırasında madencilerle doğrudan görüşen Bayraktar, işçilerden gelen talep ve önerileri dinledi.
