Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Reklam

Ankara’da Yeni Cimnastik Merkezi Açıldı

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Ankara Etimesgut’ta inşa edilen Türkiye Cimnastik Federasyonu yeni tesisinin açılışını yaptı.

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Ankara Etimesgut'ta inşa

Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Osman Aşkın Bak, Ankara Etimesgut’ta inşa edilen Türkiye Cimnastik Federasyonu yeni hizmet binası ve spor salonunun açılışını gerçekleştirdi. Toplam 46 bin metrekarelik alana kurulan tesis, 8 bin 537 metrekarelik kapalı salonu ve 1350 kişilik seyirci kapasitesiyle hizmete girdi.

Modern Tesislerde Yeni Başarı Hedefi

Bakan Bak, açılışta yaptığı konuşmada Türkiye genelinde sürdürülen spor yatırımlarının Türk sporunun vizyonunu güçlendirdiğini vurguladı. Tesiste sağlık odası, fitness alanı, eğitim bölümleri ve 150 kişilik toplantı salonu gibi kapsamlı donatıların bulunduğunu belirten Bak, bu tür yatırımların genç sporcuların gelişimine doğrudan katkı sağladığını ifade etti.

Ankara’da Yatırımlar Hız Kesmiyor

Başkentteki spor altyapısını geliştirmeye devam ettiklerini belirten Bakan Bak, Anıttepe’deki olimpik havuzun tamamlanmak üzere olduğunu ve Ankara Stadyumu projesinin de hızla ilerlediğini açıkladı. Türkiye Cimnastik Federasyonu Başkanı Suat Çelen ise yeni merkezin sadece fiziksel bir yapı değil, Türk cimnastiğinin geleceğini şekillendirecek kritik bir merkez olacağını belirtti.

Törende, İbrahim Çolak, Adem Asil ve Ferhat Arıcan gibi dünya ve olimpiyat madalyalı sporcuların başarılarına atıfta bulunularak, yeni tesisin uluslararası arenada daha fazla madalya kazanılması için bir üs görevi göreceği ifade edildi. Program, milli sporcuların gerçekleştirdiği gösterilerle sona erdi.