Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Aile ve Gençlik Fonuna Enerji Gelirlerinden 21,9 Milyar Lira Destek

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, petrol ve maden gelirlerinden Aile ve Gençlik Fonu’na toplam 21,9 milyar liralık kaynak aktarımı gerçekleştirdi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, petrol ve maden gelirlerinden Aile

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, yerli kaynaklardan elde edilen gelirleri Aile ve Gençlik Fonu’na aktarmaya devam ediyor. Petrol, doğal gaz ve madencilik faaliyetlerinden elde edilen devlet paylarının fona aktarılmasıyla, gençlerin evlilik süreçlerine yönelik finansal destek hacmi genişletiliyor.

21,9 Milyar Liralık Kaynak Transferi

Uygulama kapsamında madencilik gelirlerinden 12,1 milyar lira, petrol ve doğal gaz faaliyetlerinden ise 9,8 milyar lira fona aktarıldı. Toplam 21,9 milyar liraya ulaşan bu kaynak, gençlerin evlilik hayallerini desteklemek amacıyla kullanılıyor. Sadece 2026 yılı içerisinde fona transfer edilen tutar 7,8 milyar lirayı aştı.

185 Binden Fazla Gence Destek

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, yerli enerji gelirlerinin gençlerin refahı için seferber edildiğini belirtti. Bakan Bayraktar, sağlanan bu imkânlar sayesinde 185 binden fazla gencin yuva kurma sürecine destek olunduğunu ifade etti. Fon, 18-25 yaş aralığındaki gençlere 250 bin lira, 26-29 yaş aralığındakilere ise 200 bin liraya kadar finansal destek sağlıyor.