Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Ahbap Soruşturmasında Tutuklanan Oğuzhan Uğur’un İfadesi Ortaya Çıktı: “Her Şeyi İnternetten Öğrendim”

Ahbap Derneği’ne yönelik yürütülen soruşturma kapsamında tutuklanarak cezaevine gönderilen sosyal medya fenomeni ve sunucu Oğuzhan Uğur’un Sulh Ceza Hakimliğindeki ifadesi ortaya çıktı. Hakkındaki iddiaları reddeden Uğur, soruşturma sürecindeki gelişmeleri ve hakkındaki tutuklama sevkini internetteki haberlerden öğrendiğini belirterek “Adalete güveniyorum, suçsuzum” dedi.

Ahbap Derneği’ne yönelik yürütülen soruşturma kapsamında tutuklanarak cezaevine gönderilen sosyal

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen Ahbap Derneği soruşturması çerçevesinde gözaltına alınan ve aralarında Oğuzhan Uğur’un da bulunduğu 9 şüpheli, sevk edildikleri mahkemece tutuklandı. Kararın ardından Oğuzhan Uğur’un hakimlikte yaptığı savunmanın detaylarına ulaşıldı.

Önceki ifadelerini aynen tekrar ettiğini belirten Uğur, suçlamalara karşı şaşkınlığını dile getirerek şunları söyledi:

“Üzerime atılı suçlamayı anladım. Ben önceki vermiş olduğum ifadelerimi aynen tekrar ederim. Dosyada bana isnat edilen suçlamaların hepsinin belgeli karşılığı vardır, bu isnatlarla karşınızda olduğuma şaşıyorum. Adalete güveniyorum, suçsuzum. Serbest bırakılmayı talep ederim.”

Bilirkişi Raporu Ve Tutuklama Sevkini İnternetten Öğrendim

Hakimlikteki ifadesinde soruşturma sürecinde yaşanan bürokratik akışı “trajikomik” olarak niteleyen Oğuzhan Uğur, bilirkişi raporunun ve tutuklama sevk tahrifatının basına sızma sürecini şu sözlerle anlattı:

“Bugün savcılıkta ifade verirken avukatımın uyarması üzerine bilirkişi raporunun internete sızdığını öğrendim. Sonrasında sayın savcımıza bu durumu dile getirdik. Savcımız da böyle bir şeyin olamayacağını, bu tarz görsellerin uydurma haber olduğunu ifade etti. Bu konuşmadan 5-6 dakika sonra odasından çıktı, döndüğünde internete sızan bilirkişi raporu elindeydi; ‘Böyle bir rapor varmış’ diyerek bizimle beraber haberdar oldu.

Zaten öncesinde de polislerin evime geleceğini haberlerden öğrenmiştim. Savcılık makamından ayrıldığımda yine avukatıma ‘Bir bak bakalım X hesabına, acaba tutukluluğa mı sevk ediliyorum?’ diye sordum. Avukatım da ‘Evet’ cevabını verdi. Odadan çıkar çıkmaz tutuklama talebini öğrendim, sonrasında yine internet haberlerinden şu an tutuklu olduğumu öğrendim. Programlarımda sıkça bu tarz şikayetleri dile getirdiğim için konuya uzaktan vakıf olsam da sıfır noktasında birebir aynı olayları yaşamak beni üzmüştür.”

Mahkemenin Tutuklama Gerekçesi Ve 9 Şüphelinin İsimleri

İstanbul Sulh Ceza Hakimliği tarafından verilen tutuklama kararında ise şüphelilerin üzerlerine atılı suçları işlediklerine dair kuvvetli suç şüphesinin bulunduğu ifade edildi.

Soruşturma kapsamında tutuklanan 9 kişinin isimleri şu şekilde açıklandı:

  • Emir Taşar
  • Emre Kartaloğlu
  • Ersin Gökgün
  • Fatih Eke
  • Gülgün Öztürk
  • Hüseyin Küçük
  • Muharrem Karataş
  • Oğuzhan Uğur
  • Suzan Düşküner Mintaş

Mahkeme kararında, şüphelilere “Hizmet Nedeniyle Güveni Kötüye Kullanma” ve “Suçtan Kaynaklanan Malvarlığı Değerlerini Aklama” suçlarının isnat edildiği belirtildi. Dosyadaki delillerin henüz tamamen toplanmamış olması, eylemin işleniş biçimi ve verilmesi beklenen ceza miktarı göz önünde bulundurulduğunda, adli kontrol tedbirlerinin yetersiz kalacağı değerlendirilerek şüphelilerin tutuklanmasına karar verildiği bildirildi.