Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Aydın’da marketlerde tartı aletleri denetlendi

Aydın Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü ekipleri tarafından, 3516 sayılı

Aydın Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü ekipleri tarafından, 3516 sayılı Ölçüler ve Ayar Kanunu kapsamında marketlerde kullanılan ölçü ve tartı aletlerine yönelik bir denetim gerçekleştirildi.

Tüketici haklarının korunması, haksız kazancın önlenmesi ve adil ticaretin sağlanması amacıyla yapılan bu denetimlerde; marketlerde kullanılan terazi, elektronik baskül, baskı tertibatlı teraziler ve benzeri ölçüm cihazlarının damga süreleri, teknik uygunluğu ve doğru tartım yapıp yapmadıkları kontrol edildi.

Gerçekleştirilen saha çalışmalarına Aydın Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Fatih Ulutaş’ da katılım sağlayarak denetim faaliyetlerini yerinde inceledi. Denetimlerde mevzuata aykırı kullanım tespit edilen cihazlar için gerekli yasal işlemler başlatıldı.

İMASKOP Kongresinde Gözler Protokolü Aradı: "Taraf Olmamak mı yoksa Risk
Sıradaki Haber İMASKOP Kongresinde Gözler Protokolü Aradı: “Taraf Olmamak mı yoksa Risk Almamak mı?” için mi Katılmadılar..