Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Mesleki Eğitim Mezunlarına İstihdam Desteği Protokolü İmzalandı

Meslek lisesi mezunlarına yönelik yeni destekler açıklandı. İşbaşı Eğitim Programı’na katılan mezunların günlük harçlığı 850 liraya çıkarıldı.

Meslek lisesi mezunlarına yönelik yeni destekler açıklandı. İşbaşı Eğitim Programı'na

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan’ın katılımıyla, Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi mezunlarına yönelik teşvikleri kapsayan iş birliği protokolü imzalandı. Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) Genel Müdürü Samet Güneş ile Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürü Ali Karagöz tarafından hayata geçirilen düzenleme, gençlerin iş gücüne katılımını artırmayı hedefliyor.

Mezunlara Asgari Ücretin Üzerinde Harçlık Desteği

Protokol kapsamında, meslek lisesi mezunlarının kendi alanlarında İşbaşı Eğitim Programlarına katılmaları teşvik ediliyor. Bu programa dahil olan gençlere ödenen günlük cep harçlığı tutarı 654 liradan 850 liraya yükseltildi. Bakan Işıkhan, bu miktarın asgari ücretten yüzde 30 daha fazla olduğunu vurguladı.

Yedi Temel Meslek Alanında Eşleştirme

Kurulan çalışma komisyonu, ilk aşamada elektrik-elektronik, makine, metal, mobilya, motorlu araçlar, tesisat ve gemi yapımı olmak üzere yedi ana meslek alanını belirledi. Bu alanlarda toplam 537 farklı meslek için eşleştirme çalışmaları tamamlandı.

Bakan Işıkhan, Nisan 2024 itibarıyla istihdamın 32,6 milyon kişiye ulaşarak rekor kırdığını hatırlattı. İŞKUR verilerine göre 2024’ün ilk altı ayında 691 bin vatandaş işe yerleştirildi. İşverenlerin ara eleman ihtiyacını karşılamak amacıyla İşbaşı Eğitim Programları ve istihdam taahhüt oranlarında da esnekliğe gidildi.

Bakan Işıkhan, KKTC temaslarında iki devletli çözüm vizyonunu desteklediklerini belirterek,
Sıradaki Haber Bakan Işıkhan KKTC temaslarında iki devletli çözüm vizyonunu vurguladı