Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan, Güney Kore’nin başkenti Seul’de faaliyet gösteren Yunus Emre Türk Kültür Merkezi‘nin resmî açılış törenine katıldı. Açılışta Emine Erdoğan’ı Yunus Emre Enstitüsü Başkanı Prof. Dr. Selim Argun ve beraberindeki heyet karşıladı.
Kültürel Diplomasi ve Eğitim Faaliyetleri
Kurdele kesiminin ardından sınıfları ziyaret eden Erdoğan, burada Türkçe eğitimi alan Koreli öğrencilerle bir araya geldi. Öğrencilerle sohbet eden Emine Erdoğan, ebru sanatçısı Hikmet Kadir Bozok’un icra ettiği sanatsal performansı izleyerek çalışmaya bizzat eşlik etti. Erdoğan, Türkçe öğrenen öğrencilerin Türkiye ve Güney Kore arasındaki dostlukta kültürel elçi rolü üstleneceklerini ifade etti.
Merkezin Statüsü ve Çalışmaları
2024 yılından bu yana hizmet veren merkez, 2025 yılında Kore Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı tarafından diplomatik kültür merkezi statüsüne alındı. Daha önce Hankuk Yabancı Diller Üniversitesi bünyesinde yürütülen faaliyetler, yeni merkezle birlikte daha geniş bir yelpazeye ulaştı. Hâlihazırda 21 kursiyerin Türkçe eğitimi aldığı kurum; Türk mutfağı kursları, geleneksel el sanatları atölyeleri ve çeşitli kültürel etkinliklerle Türkiye’nin medeniyet birikimini tanıtmaya devam ediyor.
