Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Özgür Özel’den Erdoğan’a: “Yiğitsen Sandıkta Hesaplaşalım”

YENİ Parti Genel Başkanı Özgür Özel, partisinin Türkiye Büyük Millet Meclisi’ndeki (TBMM) grup toplantısında ülke gündemine ve ekonomiye dair sert açıklamalarda bulundu. Sermaye piyasalarını sarsan milyarlık fon skandalını “Türkiye Yüzyılı vurgunu” olarak niteleyen Özel, BIST’teki 623 şirketin değer kaybı ve Merkez Bankası rezerv erimesiyle toplam kaybın 195 milyar dolara ulaştığını ve 6 Şubat depreminin maliyetini ikiye katladığını söyledi. Konuşmasında cezaevinde bulunan 27. Dönem Hatay Milletvekili Serkan Topal’ın mektubunu okuyarak gözaltı ve tutuklama süreçlerinde kendisine iftira atılması için baskı kurulduğunu öne süren Özel, 8 Kasım genel başkanlık ön seçimi için üyelik çağrısını yineledi

YENİ Parti Genel Başkanı Özgür Özel, partisinin Türkiye Büyük Millet

YENİ Parti lideri Özgür Özel, grup konuşmasına 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamalarına ve Kadıköy’deki yürüyüşe değinerek başladı. Zorlu hava ve iklim koşullarına rağmen meydanların dolup taştığını belirten Özel, şu ifadeleri kullandı:

“Geçen hafta Cumhuriyet Bayramı’nda hep birlikte Anıtkabir’deki resmi törene iştirak edip Atamıza saygımızı sunduktan sonra, İstanbul Kadıköy’de partimize yeni katılan Kadıköy Belediye Başkanımızın davetiyle 33 yıldır düzenlenen Cumhuriyet Bayramı Yürüyüşü’ne katıldık. Tüm zamanları aşan, adeta vatandaşın geceleyin sokağa çıkıp Cumhuriyet’e sahip çıktığı, Cumhuriyet’i koruyanlar için göğsünü kalkan ettiği muhteşem bir geceyi hep birlikte yaşadık.”

“Ekrem İmamoğlu Yılda 13,4 Kilometreyle Erdoğan’ın 10 Katı Metro Yaptı”

Hafta sonu İstanbul’da Ümraniye-Ataşehir-Göztepe sürücüsüz metro hattının test sürüşüne katıldığını ve telsizden ilk komutu verdiğini hatırlatan Özel, İBB’nin raylı sistem yatırımlarını önceki dönemlerle kıyasladı:

  • 10 Metronun Durdurulması: 2017 yılında AK Parti yönetimindeki İBB’nin 10 metro hattı inşaatını bütçe ve kamu yararı gerekçeleriyle durdurduğunu hatırlattı.
  • 10 Hattın Eş Zamanlı İnşası: 2019’da göreve gelen Ekrem İmamoğlu’nun liyakatli kadrolarla dış finansman temin ederek dünyada aynı anda 10 metro hattı inşa eden tek şehir unvanını İstanbul’a kazandırdığını belirtti.
  • Yıllık Yapım Hızı: İmamoğlu döneminde yıllık ortalama metro yapım hızının 13,4 kilometreye ulaştığını kaydeden Özel; “Bu rakam, Sayın Erdoğan’ın büyükşehir belediye başkanlığı dönemindeki yılda 1,3 kilometrelik yapım hızının tam 10 katıdır” dedi.

“8 Kasım’da 800 Bin Üyeyle Genel Başkanımızı Seçeceğiz”

YENİ Parti’nin taban demokrasisi hedefini hayata geçirdiğini belirten Özgür Özel, genel başkan adayının da doğrudan üyelerce belirleneceği sürece ilişkin takvimi açıkladı:

  • Üye Sandığı: İlçe ve il başkanlarının doğrudan üyelerin oylarıyla seçildiğini, sıranın genel başkana geldiğini söyledi.
  • 5 Kasım Son Kayıt Günü: “5 Kasım mesai bitimine kadar il ve ilçe başkanlıklarımızda partiye kaydolan tüm yurttaşlarımız, 8 Kasım günü 81 ilde kurulacak sandıklarda YENİ Parti Genel Başkanı’nı bizzat belirleyebilir” çağrısında bulundu.

Tarımda Kriz ve Bütçe Eleştirisi: “Milli Gelirin %1’i Yerine Binde 2’si Veriliyor”

Balıkesir’in Edremit ve çevre ilçelerindeki zeytin üreticileriyle yaptığı görüşmeleri aktaran Özel, tarımsal üretimde artan maliyetlere dikkat çekti:

  • Zeytin ve Mazot Paritesi: Geçen yıl 80-90 liraya satılan zeytinin bu yıl 30 liraya gerilediğini, mazotun ise 100 lirayı aştığını; geçen yıl 1 kilo zeytinle 2 litre mazot alınırken bugün 3 kilo zeytinle 1 litre mazot alınabildiğini ifade etti.
  • Gıda Enflasyonu: Türkiye’nin dünyada gıda enflasyonunun en yüksek olduğu dördüncü ülke konumuna geldiğini vurguladı.
  • 2027 Bütçe Rakamı: Tarım Kanunu’na göre çiftçiye bütçeden milli gelirin en az %1’i (1 trilyon 112 milyar TL) ayrılması gerekirken, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’na getirilen bütçede tarımsal desteğe yalnızca 235 milyar TL (binde 2) ayrıldığını dile getirdi.

Emeklinin Durumu: “2002’de 8 Çeyrek Altın Alan Maaş Bugün 2 Çeyrek Altına İndi”

Emeklilerin alım gücündeki kaybı altın hesabı üzerinden örnekleyen YENİ Parti lideri:

  • 2002 yılında en düşük emekli maaşıyla 8 adet çeyrek altın alınabildiğini, bugün ise en düşük aylığın yaklaşık 2 çeyrek altın seviyesine gerilediğini söyledi.
  • Açlık sınırının 38 bin TL’yi aştığı, ortalama ev kiralarının 26 bin TL’ye çıktığı bir ortamda taban maaşın 23 bin TL’de kalmasını eleştirdi.
  • Ankara Ulus’taki İtfaiye Meydanı ikinci el pazarından örnekler vererek, alım gücü eriyen emeklilerin delik ve eski ayakkabıları satın almak zorunda bırakıldığını kaydetti.

“Borsadaki 623 Şirketin Kaybı 174 Milyar Dolar, Toplam Fatura 195 Milyar Dolar”

Konuşmasının geniş bir bölümünü sermaye piyasalarında yaşanan çöküşe ve tasfiye edilen fonlara ayıran Özel, tablonun vahametini şu verilerle aktardı:

  • Sistemik Zarar: BIST 100 ile sınırlı kalmayan krizde, borsada işlem gören 623 şirketin toplam 174 milyar dolar değer kaybettiğini, Merkez Bankası’nın ise süreçte 21 milyar dolar rezerv erittiğini belirtti.
  • Depremin İki Katı Büyüklük: Toplam 195 milyar dolarlık bu mali kaybın, 6 Şubat depremlerinin 10 ilde yol açtığı 100 milyar dolarlık ekonomik tahribatın yaklaşık iki katı olduğunu kaydetti.
  • Masa Üyelerine Eleştiri: Krizin çözümü için oluşturulan koordinasyon kurullarındaki bürokratların görevden alındığını veya adli kontrol şartıyla karşı karşıya kaldığını belirterek, sürecin asıl sorumlularının korunduğunu savundu.
  • Star Grup Modeli: Malezya ve Brezilya örneklerinde olduğu gibi, yurt dışına kaçırılan varlıkların uluslararası Star Grup iş birliği mekanizmalarıyla ülkeye geri kazandırılabileceğini ifade etti.

Cezaevinden Gelen Serkan Topal Mektubunu Kürsüde Okudu

Özel, devam eden adli soruşturmalarda şüphelilere kendisi aleyhinde beyanda bulunmaları yönünde telkinde bulunulduğunu iddia ederek, tutuklu bulunan 27. Dönem Hatay Milletvekili Serkan Topal‘ın Sincan Cezaevi’nden gönderdiği ıslak imzalı mektubu Meclis kürsüsünden okudu:

Serkan Topal’ın Mektubundan:

“Tarihe not düşmek için tüm halkımızın bilmesini isterim ki tutuklu olmamın tek sebebi Sayın Özgür Özel ile aynı partide olmamdır. Birileri senaryo yazdı, bizi de figüran sandılar. Yüz soruşturma geçirsem de yüzyıl hapis yatsam da CHP Genel Başkanlığı koltuğuna oturmuş Sayın Özgür Özel’e iftira atan bir kişi olarak tarihe geçmeyeceğim. Yol arkadaşına iftira atan, onu satan biri olarak geçmektense ölmeyi tercih ediyorum. Hedef, 10 sorudan sekizinin konusu yapılan Sayın Özgür Özel’dir.”

Manisa İl Başkanı İlksen Özalper’in cezaevi şartlarını ve çocukluk arkadaşı Demirhan’ın durumunu da anlatan Özel, muhalefet liderliğini yıpratmaya yönelik hamlelere teslim olmayacaklarını belirtti.

“Yiğitsen Çık Karşıma Sandıkta Hesaplaşalım!”

Konuşmasını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a doğrudan hitap ederek tamamlayan Özgür Özel, şu çağrıyı yaptı:

“Sayın Erdoğan; yiğitlik midir sana yapılmayanı bana yapmak?

Yiğitlik midir yenemediğin rakibini hapse atmak?

Yiğitlik midir geçemediğin partiyi kayyımlamak?

Yiğitlik midir yenemediğin lideri butlanlamak?

Yiğitlik midir kadınla, eşle, çocukla, babayla uğraşmak?

Yiğitlik midir suçsuzlara iftira atmak?

Yiğitlik değilse bunlar; yiğitsen çık karşıma, hesaplaşalım sandıkta!“