Yenişehir’de uzun yıllardır sanayi alanı olarak planlarda yer almasına rağmen yatırım yapılamayan 800 dönümlük Sümbüllük Bacasız Sanayi Bölgesi’nde çalışmalar hız kazandı. Yenişehir Belediyesi ve Bursa Büyükşehir Belediyesi iş birliğiyle yürütülen altyapı çalışmalarının yüzde 95’i tamamlanırken, 3 caddede toplam 2 bin 200 metrelik yol yapımına başlandı.
Yenişehir’in sanayi altyapısını güçlendirmek, yeni yatırımların önünü açmak ve istihdam imkanlarını artırmak amacıyla Sümbüllük Bacasız Sanayi Bölgesi’nde yürütülen çalışmalar devam ediyor. Yıllardır sanayi alanı olarak planlarda bulunmasına rağmen amacı dışında kullanılan yaklaşık 800 dönümlük bölge, gerçekleştirilen altyapı ve ulaşım yatırımlarıyla sanayi üretimine hazırlanıyor.
BUSKİ ile birlikte başlatılan altyapı çalışmalarında yüzde 95 seviyesine ulaşılırken, altyapısı tamamlanan alanlarda yol yapımına geçildi. Bu kapsamda 15 ila 20 metre genişliğindeki 3 caddede toplam 2 bin 200 metrelik yol yapım çalışmaları sürdürülüyor. Belediye ekipleri, yolların zemin düzenleme ve malzeme serim işlemlerine devam ediyor.
Çalışmaları yerinde inceleyen Yenişehir Belediye Başkanı Ercan Özel, bölgenin yıllardır atıl kalan sanayi potansiyelini harekete geçirdiklerini belirterek, “Sümbüllük Bacasız Sanayi Bölgemizde geçtiğimiz yıllarda BUSKİ ile birlikte başlattığımız altyapı çalışmalarının yüzde 95’ini tamamladık. Altyapısı biten bölgelerde 15 ila 20 metre genişliğindeki yollarımızın yapımına başladık. Burası yıllardır sanayi alanı olarak planlarda yer almasına rağmen amacı dışında kullanılıyordu. Bu eksikliği tespit ederek hızlı bir şekilde harekete geçtik. Şimdi yollarımızı da tamamlayarak bölgemizi yatırımlara hazır hâle getiriyoruz. İnşallah 2027 yılından itibaren burada fabrikalar yükselmeye başlayacak” dedi.
Sümbüllük Bacasız Sanayi Bölgesi’nin Yenişehir’in ekonomik gelişimi açısından önemli olduğunu vurgulayan Başkan Ercan Özel, “Önümüzdeki süreçte burada çok sayıda fabrikanın kurulmasını ve yeni istihdam alanlarının oluşmasını bekliyoruz. Yenişehir’imizin gelişimine, üretimine ve istihdamına katkı sağlayacak her projenin destekçisi olmaya devam edeceğiz. Ekiplerimiz bölgede yoğun bir şekilde çalışıyor. Bu yatırımların ilçemize kazandırılmasında önemli katkıları bulunan Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Vekilimiz Sayın Şahin Biba’ya teşekkür ediyorum. Yenişehir’imizin geleceği için önemli bir çalışmaya imza atıyoruz” ifadelerini kullandı.
