Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Ticaret Bakanı Ömer Bolat ve Mozambik Ekonomi Bakanı Muhate İstanbulda Buluştu

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, İstanbul’da Mozambik Ekonomi Bakanı Basilio Muhate ile ticari ilişkileri ve yatırım fırsatlarını görüştü.

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, İstanbul'da Mozambik Ekonomi Bakanı Basilio Muhate

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, İSEDAK 42. Bakanlar Toplantısı kapsamında Türkiye’de bulunan Mozambik Ekonomi Bakanı Basilio Muhate ile İstanbul’da bir araya geldi. İki bakan, ülkeler arasındaki ticari ilişkileri ve yatırım hacmini mevcut potansiyelin üzerine taşıyacak stratejileri masaya yatırdı.

Enerji ve Lojistikte Yeni İş Birliği

Görüşmede enerji, altyapı, gayrimenkul, lojistik ve turizm sektörlerinde öne çıkan iş birliği fırsatları değerlendirildi. Taraflar, karşılıklı fayda prensibi çerçevesinde bu alanlardaki somut adımları, yakın gelecekte yapılması planlanan üst düzey ziyaretlerde detaylandırmayı hedefliyor.

Bakanlık düzeyindeki temaslarda ayrıca Karma Ekonomik Komisyon toplantısının en kısa sürede düzenlenmesi için yürütülen hazırlık çalışmaları ele alındı. Türkiye, Mozambik ile ekonomik bağlarını güçlendirmek ve yeni yatırım kanalları oluşturmak adına kararlı adımlar atmaya devam ediyor.

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Bangladeşli mevkidaşı Khandaker Abdul Muktader ile
Sıradaki Haber Ticaret Bakanı Bolat Bangladeşli Mevkidaşı ile İstanbulda Görüştü