Sahil Güvenlik Ege Deniz Bölge Komutanlığı ekipleri, 16 Ekim 2026 tarihinde İzmir’in Aliağa ilçesindeki öğrencilere yönelik özel bir eğitim programı düzenledi. “Geleceğin Denizcilerini Bilgilendirme Faaliyeti” başlığı altında yürütülen çalışma, bölgedeki eğitim kurumlarını kapsadı.
Üç Farklı Okulda Bilgilendirme Yapıldı
Program kapsamında 100. Yıl Ortaokulu, Adalet İlkokulu ve Atatürk İlkokulu öğrencileri bir araya getirildi. Sahil Güvenlik personeli, öğrencilere denizcilik mesleği ve kurumun yürüttüğü operasyonel faaliyetler hakkında kapsamlı bilgiler aktardı.
Eğitim faaliyetleri, çocukların denizcilik kültürüne olan ilgisini artırmayı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı’nın görevlerini yakından tanıtmalarını amaçladı. Etkinlik, öğrencilerin sorularının yanıtlanmasıyla sona erdi.
