Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Reklam

Cumhurbaşkanı Erdoğan Kabine Toplantısı Sonrası Önemli Mesajlar Verdi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kabine toplantısı sonrası kentsel dönüşüm, gençlere yönelik yeni destekler ve fon meselesindeki hukuki süreç hakkında konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kabine toplantısı sonrası kentsel dönüşüm, gençlere yönelik yeni

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanan Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, yaklaşık 3 saat 20 dakika süren görüşmelerin ardından sona erdi. 73’üncü kez toplanan Kabine’de, çalışma hayatı, sosyal politikalar ve son dönemde gündemde yer alan fon meselesi kapsamlı şekilde değerlendirildi.

Kentsel Dönüşüm ve Güvenlik Vurgusu

İstanbul’daki yapı stokunun yenilenmesinin hayati önem taşıdığını belirten Erdoğan, kentsel dönüşüme yönelik direnç gösterenlere tepki gösterdi. 2012 yılından bu yana ülke genelinde 1 milyon 7 bin bağımsız bölümün dönüşümünü tamamladıklarını ifade eden Erdoğan, “Yarısı Bizden” kampanyasının süresinin 31 Aralık 2027’ye kadar uzatıldığını açıkladı. Ayrıca, hukukun dışına çıkan kişi veya gruplara karşı devletin kararlı duruşunu yineleyerek, 2026 yılı içerisinde toplam 1030 kişinin adli süreçler kapsamında Türkiye’ye getirildiğini belirtti.

Gençler İçin Yeni Destek Paketi

Gençlerin iş hayatına katılımını teşvik etmek amacıyla İŞKUR Gençlik Programı’nın kapsamı genişletildi. 2026-2027 dönemi kontenjanı 150 bine yükseltilirken, programa dahil olan öğrencilere günlük 1375 lira ödeme yapılacağı duyuruldu. Erdoğan, 2028 sonuna kadar 1 milyon üniversite öğrencisinin bu programdan yararlanmasını hedeflediklerini vurguladı.

Fon Meselesinde Hukuki Süreç

Fon şirketlerine yönelik soruşturmalarda 282 kişi hakkında işlem yapıldığını ve 84 kişinin tutuklandığını bildiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, mağduriyetlerin giderilmesi için ekim ayı içinde 1 milyon liraya kadar anapara ödemelerine başlanacağını duyurdu. Yatırımcıların kayda değer bir kısmının ara ödemelerini alacağını belirten Erdoğan, kamu kaynakları kullanılmadan sürecin şeffaf bir şekilde yönetildiğini sözlerine ekledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kocaeli'de düzenlenen Türk Dünyası Gençlik Buluşması'na gönderdiği mesajda
Sıradaki Haber Cumhurbaşkanı Erdoğan Türk Dünyası Gençlik Buluşmasına Mesaj Gönderdi