Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Cumhurbaşkanı Erdoğan 77 Uluslararası Uzay Kongresinde konuştu

Antalya’da düzenlenen 77. Uluslararası Uzay Kongresi’nin açılışında konuşan Erdoğan, uzay çalışmalarının insanlığın geleceği için kritik olduğunu belirtti.

Antalya'da düzenlenen 77. Uluslararası Uzay Kongresi'nin açılışında konuşan Erdoğan, uzay

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Antalya NEST Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen 77. Uluslararası Uzay Kongresi açılışında küresel uzay vizyonuna dair açıklamalarda bulundu. Türkiye’nin ev sahipliğinde düzenlenen etkinliğe 111 ülkeden temsilciler katılım sağladı.

Uzay Teknolojilerinin Küresel Önemi

Uzay çalışmalarının yalnızca teknik bir alan olmadığını belirten Erdoğan, bu faaliyetlerin haberleşme, ekonomi, ulaşım ve afet yönetimi gibi pek çok kritik sektörün temelini oluşturduğunu ifade etti. Uzayda varlık göstermenin, yeryüzündeki yaşamı daha güvenli ve sürdürülebilir kılmakla eşdeğer olduğunu vurgulayan Cumhurbaşkanı, kongrenin yeni uluslararası iş birliklerine zemin hazırlamasını temenni etti.

Tarihi Birikim ve Bilimsel Miras

Türk milletinin gök bilimiyle olan bağının asırlar öncesine dayandığını belirten Erdoğan, Göktürkler dönemindeki astronomik gözlemlerden örnekler verdi. İslam medeniyetiyle birlikte bu ilginin kurumsal bir yapı kazandığını hatırlatan Erdoğan; Ali Kuşçu ve Seydi Ali Reis gibi isimlerin astronomi alanında dünya bilimine sunduğu katkıların önemine dikkat çekti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Antalya'da düzenlenen 77. Uluslararası Uzay Kongresi'nde Türkiye'nin uzay
Sıradaki Haber Cumhurbaşkanı Erdoğan 77 Uluslararası Uzay Kongresinde konuştu