Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Bakan Kurum Cenevre’de İklim Eylem Zirvesi’nde konuştu

COP31 Başkanı Murat Kurum, Cenevre’deki İklim Eylem Zirvesi’nde küresel iklim politikalarının sahada sonuç odaklı uygulanması gerektiğini vurguladı.

COP31 Başkanı Murat Kurum, Cenevre'deki İklim Eylem Zirvesi'nde küresel iklim

COP31 Başkanı ve Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, İsviçre’nin Cenevre kentinde Uluslararası Kızılhaç ve Kızılay Dernekleri Federasyonu (IFRC) tarafından düzenlenen İklim Eylem Zirvesi Liderler Diyaloğu Programı’na katıldı. Kurum, küresel iklim politikalarının başarısının sahada somut karşılık bulmasına bağlı olduğunu vurguladı.

Antalya Zirvesi için uygulama vurgusu

Bakan Kurum, COP31 sürecinde temel hedeflerinin küresel hedefler ile sahadaki gerçeklik arasındaki mesafeyi azaltmak olduğunu belirtti. Uygulama odaklı bir yaklaşımı benimsediklerini ifade eden Kurum, erken uyarı sistemlerinin en kırılgan topluluklara ulaştırılmasının ve finansman kaynaklarının doğru projelerle buluşturulmasının hayati önem taşıdığını kaydetti.

Gazze için acil dayanışma çağrısı

İnsani yardımın Gazze’ye güvenli, hızlı ve engelsiz bir şekilde ulaştırılması gerektiğini belirten Kurum, sınır geçişlerinin açık tutulması çağrısında bulundu. Türkiye’nin insani dayanışma konusundaki tecrübesine değinen Bakan, 6 Şubat depremlerinde uluslararası toplumun ve IFRC’nin sağladığı desteğin unutulmadığını ifade etti. Kurum, IFRC ve ulusal dernekleri, COP31’in başarısı için iş birliğine davet etti.

Bursa’nın içme suyunu sağlayan Çınarcık Barajı’na giden Kocasu deresinde yaşanan
Sıradaki Haber Bursa’nın içme suyunu besleyen derede korkutan manzara