Emniyet Genel Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Başkanlığı ve Cumhuriyet Başsavcılıkları koordinasyonunda 71 ilde uyuşturucu satıcılarına yönelik geniş çaplı operasyonlar gerçekleştirildi. Son 10 gün içinde düzenlenen baskınlarda 2 ton 367 kilo 634 gram uyuşturucu madde ile 4 milyon 34 bin 459 adet uyuşturucu hap ele geçirildi.
Dev Operasyonda 424 Tutuklama
Operasyon süreci bin 345 ekip, 3 bin 360 personel, 11 hava aracı ve 43 narkotik dedektör köpeğinin katılımıyla yürütüldü. Ele geçirilen maddeler arasında 1 ton 917 kilo sentetik ecza hammaddesi de bulunuyor. Adana’dan Zonguldak’a kadar geniş bir coğrafyada yürütülen çalışmalar sonucunda 894 şüpheli gözaltına alındı.
Emniyet birimleri tarafından yürütülen yasal süreç kapsamında, yakalanan şüphelilerden 424’ü çıkarıldıkları mahkemelerce tutuklanarak cezaevine gönderildi. 93 şüpheli hakkında adli kontrol kararı verilirken, diğer şüphelilerin emniyetteki işlemlerinin sürdüğü bildirildi.
