Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Balıkesir’in Marmara ilçesine bağlı Ekinlik Adası’nda bulunan KALBEN Çocuk Köyü’nde devlet himayesindeki çocuklarla bir araya geldi. Bakan Göktaş, Üsküdar Hasan Tan Çocuk Evleri Sitesi’nden gelen 24 çocukla birlikte saksı boyama, sukulent dikimi ve tartolet süsleme gibi çeşitli atölye çalışmalarına katıldı.
Kamu ve STK İş Birliğiyle Sosyal Gelişim
Ziyaret sırasında köyün işleyişi ve faaliyetleri hakkında bilgi alan Göktaş, yaz sezonu boyunca toplam 650 çocuğun bu tesisteki etkinliklerden yararlandığını belirtti. İç Anadolu başta olmak üzere Türkiye’nin farklı bölgelerinden gelen ve denizle ilk kez temas eden çocukların burada akademik ve sanatsal becerilerini geliştirdiğini ifade etti.
KALBEN Derneği ile yürütülen bu projenin Türkiye’de bir ilk olduğunu vurgulayan Bakan Göktaş, kamu ve sivil toplum kuruluşu iş birliğinin çocukların geleceği adına kritik bir yatırım olduğunu söyledi. Göktaş, devlet himayesindeki çocuklara yönelik gönüllülük faaliyetlerinin artırılması ve koruyucu ailelik sisteminin teşvik edilmesinin Bakanlık öncelikleri arasında yer aldığını kaydetti.
