Türkiye ve Gürcistan güvenlik birimlerinin gerçekleştirdiği koordineli operasyon neticesinde, kırmızı bültenle aranan 22 şüpheli yakalandı. Operasyonun detaylarını paylaşan İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi, yakalanan şahısların Türk adaletine teslim edilmesi sürecinin başlatıldığını duyurdu.
İade Süreci ve Operasyon Detayları
Yakalanan 22 kişiden 11’i Türkiye’ye iade edildi. Gürcistan’da karıştıkları farklı suçlar nedeniyle cezaevinde bulunan diğer 11 şüphelinin ise cezalarının infazı tamamlandıktan sonra Türkiye’ye teslim edileceği belirtildi. Bakan Çiftçi, operasyonun ardından yaptığı açıklamada hiçbir ülkenin suçlular için güvenli bir sığınak olmaması gerektiğini vurguladı.
Emniyet birimlerinin sınır ötesi operasyonel kapasitesinin altını çizen Çiftçi, yurt dışına kaçan şahısların adaletten kurtulamayacağını ifade etti. Bakan, Türkiye’nin güvenliğini tehdit eden unsurların dünyanın her noktasında takip edileceğini ve yakalanarak Türk yargısına teslim edileceğini belirtti.
